Mielipide

Näkemys: Valkoinen kevät, lumisokeutta ja suussa melkein keltaista lunta

LIIGA / Kolumni

Eihän se virheetöntä pelaamista ollut, pelaaminen Ilves-sarjassa ja pelaaminen HIFK-sarjassa. Kärppien pelaamisesta löytyi puolivälierissä ja välierissä pientä korjattavaa ja huomautettavaa, joiden takia Kärpät joutui jo korjaamaan hyökkäyspelaamistaan runkosarjasta pudotuspelien tiiviistä puolustusmaailmaa vastaan.

Silti, kahden viimeisen HIFK-ottelun osalta jälki oli jo tylyä. Kun helsinkiläiset jättivät omat etsikkoaikansa käyttämättä, meni Kärpät lopulta heittämällä finaaliin.

Nyt finaalisarjaa on pelattu kolme ottelua, ja ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt joukkue näyttää haastajalta. Kärppien pelin analysointi on tällä hetkellä altavastaajan analysointia.

Pelistä koitetaan löytää positiivisia puolia. Hyvä juttu siellä, toinen täällä, ja "ehkä jos tuo vähän paranee tuolta..."

Todellisuudessa HPK heitti kolmannessa ottelussa mestaruussaunan kiukaalle isolla kauhalla vettä, ja alalauteella ollut Kärpät jo irvistelee: "Vielä vähän aikaa kun kestän niin pääsen uimaan..."

Yleensä pelitapaa testaillaan Pitsiturnauksessa ja harjoituskaudella. Nyt runkosarjan ylivoimainen Kärpät tekee sitä finaalissa.

Onhan Kärpät saanut hiljalleen viisikkopelaamiseensa tolkkua. Se on määrätietoisempaa ja suoraviivaisempaa kuin ensimmäisissä otteluissa − siinä mielessä sitä positiivista oli nytkin havaittavissa − mutta tulos jäi täysin piippuun.

Ylivoimalla tuli osumia enemmän kaverin selkään kuin maalia kohti.

"Ohtamaan laukaus, se osuu Kukkoseen", selosti Jani Alkio ja tuli samalla analysoineeksi Kärppien ylivoimapelin vuosimallia kevät 2019.

Viimeksi keväällä 2014 nähtiin Kärppien ja HPK:n välillä hieman samanlaista pelaamista. Toinen hallitsi välillä näennäisesti, kun isompi ja kovempi piti maltillisesti keskustan siistinä eikä päästänyt kuin välillä Borna Rendulicin sinne viisikon keskelle pyrähtämään.

Siinä oli vain yksi juttu. Rendulic oli tuolloin HPK:n pelaaja, ja Kärpät se iso ja maltillinen otteluvoitoin 4−0 päättyneessä sarjassa. Nyt pienempää kurittaa iso oranssi.

Yleensä pelitapaa testaillaan Pitsiturnauksessa ja harjoituskaudella. Nyt runkosarjan ylivoimainen Kärpät tekee sitä finaalissa.

Valkoiseen kevääseen iski lumisokeus, ja joku on tainnut tehdä siihen hankeen keltaisia jälkiä.

Alkaa olla kiire sen tuloksen kanssa, Kärpät.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös