Mielipide

Näkemys: Uskottava päävalmentaja on HIFK:lle yksittäisiä voittoja tärkeämpi

LIIGA / Kolumni

Ville Niemisen flow-kiekko ja Kärppien jo iät ja ajat varmana pidetty mestaruus. Kevään kaksi kirkkaasti suurinta puheenaihetta. Sen jälkeen tulee TPS:n kriisi.

Vasta sitten tulee jokaisessa tunteita herättävä HIFK, joka on ollut kovan turbulenssin keskellä läpi kauden. Päävalmentaja vaihtui, pelaajia vaihtui, suoritustaso ailahteli. Runkosarjassa HIFK operoi välillä uskottavammin, välillä vähemmän uskottavasti.

Nyt HIFK ja päävalmentaja Jarno Pikkarainen ovat nousseet valokeilaan. Puolivälierissä Pelicans kaatui, kun flow katosi. Tämä kiteytyi pitkälti Pikkaraisen valmennusosaamiseen, jolla ylihypetetty Ville Nieminen laitettiin maksamaan oppirahoja alkutaipaleella olevalla valmennuspolullaan.

Nyt helsinkiläiset haastavat Kärppiä. Vanne kärppäpelaajien pään ympärillä on saatu kireälle, mikä on näkynyt kiukutteluna. Jopa epäuskon siemen "varman mestarin" riveihin on kylvetty. Myös tämä on kiteytynyt pitkälti Pikkaraisen osaamiseen. HIFK:n nipusta on revitty aivan maksimit irti jokaisessa pelissä.

Kohteliaisuus, jota Kärpistä ja Mikko Mannerista ei voi sanoa.

Pikkarainen onkin tällä hetkellä joukkueensa kuvastin. Laadukas ryhmä suorittaa laadukkaasti laadukkaan valmennuksen alaisena. HIFK vaikuttaa, suureksi yllätykseksi, harmoniselta.

Ensin tuli tieto siitä, ettei Ari-Pekka Selin jatka tämän kauden jälkeen päävalmentajana, ja myöhemmin valmennuspesti päättyi jo kesken kauden. Tuon sekasortoisen tilanteen keskellä Pikkarainen on ammattitaidollaan ostanut tähtisikermän luottamuksen.

Samaan aikaan Pikkarainen on haastanut tasapäisesti suomalaisen valmennusosaamisen huiput. Jopa saanut vastustajiensa sormen käymään suussa.

Pudotuspelivoitot ovat totta kai tärkeitä, mutta tällä hetkellä ne ovat vain osana tärkeämpää asiaa. Näyttöjä siitä, että HIFK:lla on uskottava suunta.

HIFK:n joukkue on tyhjenemässä tämän kauden jälkeen raa'alla kädellä, mutta tulevaisuus näyttää huomattavasti vakaammalta, kun päävalmentaja on lyönyt tällaiset meriitit pöytään.

Valtavan kassan lisäksi HIFK:lla on työntövoimanaan päävalmentaja, joka on valmis johtamaan seuran sinne, minne se kuuluu. Haastajan asemasta viis, iso puna on palannut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös