Mielipide

Näkemys: Unohtakaa yhtäläisyydet Montrealiin ja ajatelkaa positiivisesti

MAAJOUKKUE / Kolumni
Hallitsevana maailmanmestarina turnaukseen lähteneiden Pikkuleijonien turnauksen kulussa on yhtäläisyyksiä Nuorten Leijonien MM-taipaleeseen Kanadassa kaksi vuotta sitten.

Molempiin turnauksiin Suomi lähti toiveikkaana, olihan mukana voittamaan tottuneita pelaajia. Avausottelu kääntyi loppuhetkillä tappioksi, ja toisessa ottelussa etukäteen selvästi heikommaksi arvioitu joukkue karkasi alkuhetkillä, eikä Suomen kiri riittänyt kuin maalin päähän.

Pelaajien ilmapiiristä on kuitenkin toistaiseksi havaittava erilaista ilmettä. Mitään ei todellakaan ole vielä menetetty, vaikka turnaus onkin alkanut vaatimattomasti. On muistettava, että kun lasketaan mukaan kaikki ikäluokat, Suomi on voittanut yhteensä 11 maailmanmestaruutta.

Näistä mestaruuksista vain yksi on tullut täysin puhtaalla pelillä, eli viime vuoden mestaruus alle 18-vuotiaissa. Sen lisäksi ilman tappioita eteni vuoden 1998 alle 20-vuotiaiden turnaus, mutta silloin alkulohkossa oli vielä tasapelimahdollisuus, ja Suomella oli yksi pistejakoon päättynyt ottelu.

Vastoinkäymiset kasvattavat usein joukkuetta, ja nyt Suomi on sellaiset tässä turnauksessa kokenut. Sitä ei kuitenkaan saa joukkueen sisäisessä ajattelussa tuoda esiin, sillä silloin tulevastakaan ei ole odotettavissa parempaa.

Suomella on kaikesta huolimatta hyvin koottu joukkue, jonka valmentaja tietää, mitä turnauksessa mitaleille pääseminen vaatii.

Alkulohkossa on jäljellä vielä kaksi ottelua. Sekä Tsekkiä että Sveitsiä vastaan Suomen voi laskea ennakkosuosikiksi, ja mikäli siinä onnistuu, kaikki on edelleen mahdollista. Suurin vaikutus tappioilla turnauksen tässä vaiheessa on vain se, että pudotuspeliohjelma on muuttumassa vaikeammaksi. Sen kanssa on kuitenkin elettävä, ja pudotuspeleissä kolme voittoa ottanut joukkue juhlii maailmanmestaruutta.

Se on edelleen mahdollista, ja sen jälkeen alkulohkon heikot hetket unohtuvat taas katsojien mielestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös