Mielipide

Näkemys: Unohtakaa Oulu – Puljujärvi ja Senators tarvitsevat toisiaan

LIIGA, NHL / Kolumni
Ottawa Senatorsin hyökkäyskoostumuksia katsellessa ei voi olla huomaamatta Jesse Puljujärven muotoista aukkoa. Olkoon suomalainen kuinka riskialtis hankinta tahansa, kummallakaan osapuolella ei ole varaa jättää tilaisuutta käyttämättä.

Edmonton Oilers ja Ottawa Senators seilaavat alkavaan kauteen hyvin samanlaisista lähtökohdista. Molemmissa seuroissa tilanne näyttää synkältä, eivätkä lähitulevaisuuden näkymät ole juuri sen valoisammat. Oilersiin jumiutunut Jesse Puljujärvi etunenässä kaipaakin nyt maisemanvaihdosta. Mutta miksi ihmeessä hänen pitäisi siirtyä juuri Senatorsiin, yhdestä kriisiseurasta toiseen?

Senatorsissa tunnelma on ollut ummehtunut kevään 2017 jälkeen. Konferenssifinaaleihin päättynyt kausi oli jättimenestys, mutta sitä seuranneiden kahden kauden aikana omistaja Eugene Melnyk on ajanut seuran ennennäkemättömään syöksykierteeseen. Ottawassa mediakenttää ovatkin hallinneet lähinnä kaukalon ulkopuoliset kohut.

Melnykin kommentit nopeasta paluusta pudotuspeleihin ovat nekin aiheuttaneet hämmästystä. Senatorsissa on huutava pula maalintekijöistä, eivätkä puolustus ja maalivahtikaksikkokaan lukeudu edes sarjan keskikastiin. Kokoonpano kaipaa kuitenkin ennen kaikkea väriä. Dynaamisuutta, yksilötaitoa, persoonallisuutta. Jotain, mistä fanit voisivat silloin tällöin innostua pitkän ja todennäköisesti raskaan runkosarjan aikana.

Rooli on otettava nyt tai ei koskaan

Taakkaa Senatorsin tulevaisuudesta kantavat tällä hetkellä Thomas Chabot, Brady Tkachuk ja Erik Brännström. Heistä kaksi ensimmäistä muodostavat joukkueen keihäänkärjen, mutta takana kilpailu pelipaikoista käy erittäin kiivaana. Runkosarjan aloittavaa kokoonpanoa onkin lähes mahdotonta arvioida. Senatorsissa jos jossain parhaat pääsevät nyt pelaamaan, aiemmista näytöistä riippumatta.

Senatorsin oikeaa laitaa miehittävät tulevalla kaudella miljoonamies Bobby Ryan, Toronto Maple Leafsissa laskusuhdanteisesti esiintynyt Connor Brown sekä 22-vuotias Colin White. Viimeksi mainittu kiinnitettiin hiljattain peräti kuuden vuoden sopimukseen, muttei häntäkään voida pitää sateentekijänä vielä ensimmäisen kautensa perusteella.

Puljujärven mahdollisessa Oulun-visiitissä on ilmassa kaikki katastrofin ainekset. Ainoastaan huippuonnistuminen toisi hyökkääjälle uuden sopimuksen rapakon taakse, minkä jälkeen hänen olisi jälleen pystyttävä murtautumaan NHL-kokoonpanoon. Hyppäys sarjojen välillä on tuntunut juuri Puljujärven kohdalla erityisen hankalalta. Pelaajaidentiteettiä on turha etsiä Euroopasta, jossa omia heikkouksiaan pääsee helpommin pakoon.

Paineet onnistumisesta voisivat olla itse asiassa suuremmat Kärpissä kuin Senatorsissa. Mikäli Puljujärvi siirtyisi NHL:n sisällä pelaajakaupassa, hänestä maksettava hinta ei olisi todennäköisesti niin suuri, että Senators pystyisi tekemään itselleen suurtakaan vahinkoa. Tällöin Puljujärvi saisi anteeksi myös vakiintumisen esimerkiksi 2. tai 3. ketjun rooliin. Oilersissa tämä ei yksinkertaisesti ollut vaihtoehto.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös