Mielipide

Näkemys: Ukkosmyrsky on laantumassa tihkusateeksi – Nikita Kutšerovin törttöily on johtamassa vuosituhannen pahimpaan sukellukseen

NHL / Kolumni
Tampa Bay Lightning on hölmöilemässä itseään ulos kesälaitumille, vaikka sillä olisi nyt seurahistorian paras mahdollisuus mestaruuteen. Joukkueen tähtipelaajien on jatkossa kyettävä selkeästi ryhdikkäämpiin suorituksiin.

Haluan henkilökohtaisesti tavata ja palkita sen henkilön, joka alusta asti uskoi Columbus Blue Jacketsin ryöstävän kaksi voittoa runkosarjan ylivoimaisen voittajan Tampa Bay Lightningin kotikentältä. Itse olisin uskonut tähän vain villeimmissä päiväunissani, mutta fantasiat ovat nyt muuttuneet todeksi.

Runkosarjan ylivoimainen marssi on selvästi sokaissut ja ylpistänyt Lightningin. Paras tai tässä tapauksessa karmein esimerkki tästä on Nikita Kutšerov. Miesmuistiin tehokkaimman runkosarjan paukuttanut supertähti on ollut täysin varjojen mailla kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Kaikki huipentui siihen, kun slaavilainen veri kiehahti ja Blue Jacketsin suomalaispuolustaja Markus Nutivaara joutui Kutšerovin törkeän päälleajon kohteeksi. Kyseinen tilanne tapahtui hetkellä, jolloin ottelu oli jo ratkennut. Kutšerovin pitäisi saada tilanteesta useampi ottelu pelikieltoa.

Mitä tällainen käsittämätön tunarointi kertoo itse Kutšerovista?

Kutšerov ei ole esimerkki nuoremmille, ei ole johtaja eikä ole voittaja. Taitoa ja pelisilmää riittää jaettavaksi vaikka huoltajille asti, mutta henkistä kovuutta ei ole. Samanlainen tilanne on nähty monesti venäläispelaajien kohdalla, eikä Kutšerov tee tästä poikkeusta.

Myös muut Lightningin tähdet, kuten Victor HedmanBrayden Point ja Andrei Vasilevski ovat olleet tuuliajolla. Tolppien välissä tilanne vaikuttaa erityisen huonolta, sillä Vasilevskin maanmies Sergei Bobrovski on pessyt nuoremman virkaveljensä 100–0. Lightningin tähtipelaajien onkin palattava perusasioiden äärelle ja unohdettava ylimielinen näpertely.

Lightningin ja Kutšerovin kyykkäys ei toki ole pois Blue Jacketsin esityksiltä. John Tortorellan sotahevoset ovat nostaneet tasoaan huikeasti kauden tärkeimmällä hetkellä. Toisaalta taustalla kummittelee viime kevät, jolloin Blue Jackets oli täsmälleen samassa tilanteessa Washington Capitalsia vastaan avauskierroksella kahden ottelun jälkeen.

Tämän kauden Lightningia vastaan edes 3–0-johto ei ole turvallinen, mutta nyt vuoden kokeneempana ja nähdynlaisessa altavastaaja-asetelmassa Blue Jackets nauttii tilanteesta täysin rinnoin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle