Mielipide

Näkemys: Tuloksista riippumatta Jesse Puljujärven paluu on iso imagovoitto Liigalle ja Kärpille

LIIGA / Kolumni

Pitkään velloneiden huhujen jälkeen Jesse Puljujärvi teki vuoden sopimuksen vanhan seuransa Oulun Kärppien kanssa. Maitojuna-huudoilta ei voi välttyä, kun 21-vuotias kärkivaraus palaa kotiseudulleen kolmen epäonnistuneen NHL-kauden jälkeen.

Fakta on kuitenkin, että Liigassa harvoin nähdään tämän tason pelaajia. Edellinen vastaava oli Mikael Granlund, joka pelasi varauksensa jälkeen vielä kaksi kautta HIFK:ssa ennen siirtymistään Pohjois-Amerikkaan.

Puljujärveä on moitittu haluttomuudesta opetella englantia, ja luistelun verkkaisen kiihtymisen sopimista pieneen kaukaloon on kyseenalaistettu. Mutta oli nuorukaisesta mitä mieltä tahansa, hän on maailmanmestaruuteen päättyneen alle 20-vuotiaiden turnauksen pistepörssin voittaja ja laadukkaassa ikäluokassa neljäntenä NHL:ään varattu huippulupaus.

Jos alkavassa Liiga-kaudessa ei valmiiksi ollut riittävästi mielenkiintoa, Puljujärven paluun myötä kiinnostavuus-mittari lähentelee jo räjähdyspistettä.

Patrik Laine varattiin kaksi vuoroa aikaisemmin, ja kaksikon NHL-urat ovat sujuneet hyvin erilaisissa merkeissä. Se osaltaan hämärtää näkökulmaa. Kolme vuotta sitten Laineen ja Puljujärven ympärillä oli lähes yhtä paljon pöhinää.

Nyt Puljujärvi pääsee Liigassa yksin valokeilaan, mikä on markkinointimielessä eurojackpotin suuruusluokkaa sekä Kärpille että Liigalle.

Puljujärvi pelasi vain yhden kokonaisen kauden Kärpissä eikä ollut tuolloin varsinkaan runkosarjassa mitenkään johtavassa roolissa. NHL:stä palaava superlupaus on valtava piristysruiske pelipaitamyynnille ja oheistapahtumille. Edessä on CHL ja Liiga yhteenlaskien vähintään reilut 60 mahdollisuutta nähdä Jesse Puljujärvi pelaamassa. 

Liigalle Puljujärven paluu on imagollisesti tärkeää. Tämäntasoinen pelaaja olisi löytänyt pelipaikan KHL:stä tai Sveitsistä, mutta hän valitsi Liigan.

Toki Puljujärveen kohdistuu myös pelillisiä odotuksia. Epäonnistuneet NHL-kaudet ja aikuisten MM-kisat eivät ole vieneet lahjakkuutta minnekään. Kärpissä on tarjolla yksi tämän hetken arvostetuimmista valmentajista Mikko Manner, joka varmasti osaa ohjata nuorukaisen oikeaan suuntaan.

Jos alkavassa Liiga-kaudessa ei valmiiksi ollut riittävästi mielenkiintoa, Puljujärven paluun myötä kiinnostavuusmittari lähentelee jo räjähdyspistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös