Mielipide

Näkemys: Taylor Hall tekee Coyotesista heti paremman joukkueen, mutta supertähden hankinta on myös uhkapeliä, joka voi johtaa huonoon käteen

NHL / Kolumni
Arizona Coyotes saa Taylor Hallista kaipaamansa pelinrakentajan ja pistelingon. Hallin kiinnittäminen on tyypillinen lyhyen tähtäimen suunnitelma, ja syy on ilmeinen. Coyotes tavoittelee Stanley Cupia tänä keväänä.

Taylor Hallin näkökulmasta siirron tarkoituksena on ehdottomasti ollut päästä joukkueeseen, jossa on menestyspotentiaalia Stanley Cupiin asti. Hallin ainoat kokemukset pudotuspeleistä ovat Hart Trophy -kaudella 2017−18 pelatut viisi ottelua – vaatimaton saldo Hallin kaltaiselle pelaajalle.

Ovi kääntyy kuitenkin myös kahteen suuntaan. Arizona Coyotesin kirkas tavoite on päästä pudotuspeleihin ja olla yksi NHL:n mestarikandidaateista. Hall tekee tavoitteista realismia. GM John Chayka on ottanut tietoisen riskin Hallin kanssa. Hän luopui kolmesta nuoresta pelaajasta ja kahdesta varausvuorosta Hallin tähden. Coyotesin kokoonpano on entuudestaan huolellisesti ja ehjäksi rakennettu tasapainoinen kokonaisuus.

Hallilla on itseoikeutettu paikka Christian Dvorakin ja Phil Kesselin muassa, ja näin Coyotes saa kaipaamansa tehonyrkin. Hall on tämän kauden tehopisteillä 6+19 Coyotesin sisäisen pörssin kärjessä, vaikka aikaisempi joukkue ympärillä oli kehno. Fiksun roolituksen ansiosta Hallin ei tarvitse kiskoa joukkuetta kivirekenä perässään kuten New Jersey Devilsissä. Vastuunkantajia on kaikissa kentällisissä.

Coyotesin kirkas tavoite on päästä pudotuspeleihin ja olla yksi mestarikandidaateista. Hall tekee tavoitteista realismia.

Hall saapuu joukkueeseen juuri otolliseen aikaan. Vahva marraskuu on vaihtunut hapuilevaan joulukuuhun. Coyotes johtaa Tyynenmeren divisioonaa, mutta haastajat kuten Vegas Golden Knights ja Calgary Flames ovat hengittämässä niskaan vahvan pelivireen ansiosta.

Hallin tehtävä on muuttaa Coyotesin kurssi kohti pitkään kevääseen. Stanley Cup ei ole utopistinen ajatus.

Mikäli mestaruus ei toteudu tällä kaudella, mitä tapahtuu jatkossa? Onko Hallilla ja Coyotesilla myös tulevaisuudessa yhteisiä kausia? Kesän vapailla markkinoilla Coyotes ei Hallin suhteen selviä kuudella miljoonalla dollarilla. Tuolloin ollaan lähempänä kymmenen miljoonan vuosipalkkavaadetta.

Chayka on tunnettu rohkeudestaan pelaajamarkkinoilla, eikä hän varmasti epäröi budjetoida varoja Hallin kiinnittämiseksi useamman vuoden sopimuksella – vaikka menettäisikin tulevaisuuden nimiä. Sekin on pidettävä mielessä, että muutaman kauden menestymättömyys johtaisi siihen, että ennemmin tai myöhemmin Coyotes joutuisi kohtaamaan onton tulevaisuutensa, jonka se Hallin saadakseen myi. Se olisi todellinen sopimus paholaisen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös