Mielipide

Näkemys: Tapparan tähtiloistosta Anton Levtchi erottuu kirkkaimmin

LIIGA / Kolumni
Jos peliäly pitäisi nimetä uudestaan, sitä voitaisiin kutsua Anton Levtchiksi.

Liigan pistepörssin kuusi ensimmäistä sijaa on Tapparan pelaajien hallussa. Niko Ojamäki, Kristian Kuusela, ehkä jopa puolustaja Valtteri Kemiläinen ovat odotettuja pisterohmuja. Pistepörssin jaetulla kärkipaikalla oleva Anton Levtchi sen sijaan on yllättävämpi nimi.

Ojamäen ja Patrik Virran kanssa Tapparan kakkosketjussa pelaava hyökkääjä on ollut silmiä hivelevä yhdistelmä peliälyä ja itseluottamusta. 23-vuotias laituri on toistaiseksi jäänyt pisteittä vain ottelussa Kärppiä vastaan. Neljässä pelissä seitsemästä Levtchi on kerännyt enemmän kuin yhden tehopisteen.

Levtchin juonikkaasta pelistä tulee mieleen viime vuosikymmenen Tappara-taiturit Jori Lehterä ja Petri Kontiola.

Läpi uransa Levtchi on ollut enemmän pelinrakentaja kuin maalintekijä. Tälläkin kaudella nuorukainen on useammin hakenut syöttöä kuin omaa ratkaisuaan. Viimeisimmässä pelissä TPS:ää vastaan kuitenkin nähtiin suoritus, joka yllätti ensisijaisesti turkulaisten maalivahdin Rasmus Tirrosen mutta myös Levtchin itsensä.

Ovela hyökkääjä laukoi suoraviivaisesti pienestä kulmasta ja ohitti Tirrosen etukulmasta. Vastaavaa peliälyä Levtchi osoitti toistuvasti nopeilla ja oivaltavilla syötöillään, syöttöpisteen hän nappasi Tapparan viimeisestä maalista, jonka teki Tyler Morley

Moni hyökkääjä olisi ylivoimahyökkäyksessä laukonut itse kiekon saatuaan, mutta kovalla itseluottamuksella pelaava Levtchi malttoi vielä palauttaa syötön takatolpalle. Levtchin juonikkaasta pelistä tulee mieleen viime vuosikymmenen Tappara-taiturit Jori Lehterä ja Petri Kontiola.

Levtchi on tehoillut juniorisarjoissa, mutta ei ole koskaan pelannut ikäkausimaajoukkueissa. Tehokkaimmalla kaudellaan A-nuorissa hän oli myös monia kärkipelaajia vanhempi. Nousu liigajoukkueen kokoonpanoon kesti useamman vuoden, mutta tällä hetkellä Levtchi kuuluu Tapparan kärkihyökkääjiin.

Nuorukainen on saanut hyökkääjistä kuudenneksi eniten peliaikaa ja on luottopelaaja myös ylivoimalla ja ottelun loppuhetkillä. Kakkosketjun hyökkääjät ovat myös luoneet tasaviisikoin selvästi eniten laukaisupaikkoja.

Tapparan kultakypärää kantaa yhden maalin Levtchiä enemmän tehnyt Ojamäki, mutta Levtchi on tämän kauden peleissä ollut kirvesrintojen kirkkaimpana loistava tähti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös