Mielipide

Näkemys: Tappara on kadottanut kykynsä pelata johtoasemassa

LIIGA / Kolumni

Tappara ja Jukka Rautakorpi ovat brändi: voittavaa peliä tiiviillä puolustamisella ilman turhia krumeluureja. Edellisen kerran tämä kaksikko yhdessä jäi ilman mitalia kaudella 2005–06, jolloin Tappara hävisi puolivälierissä Ässille.

Erityisen tunnetuksi Rautakorpi on tullut siitä, että hänen joukkueensa eivät menetä johtoasemaa. Viime aikoina Tappara on kuitenkin näyttänyt merkkejä päinvastaisesta.

Viime viikolla Tappara sai ainoat pisteensä voitettuaan Jukurit voittomaalikilpailussa. Tätä ennen joukkue kuitenkin menetti kahden maalin johtonsa kolmannen erän viimeisillä minuuteilla.

Rautakorpea merkittävästi kokemattomammat päävalmentajat Tommi Miettinen ja Jouko Myrrä ovat siis lyhyessä ajassa lähestulkoon nöyryyttäneet kokenutta ja voittamisen synonyyminä pidettyä Rautakorpea.

Täsmälleen sama tapahtui viimeisimmässä ottelussa paikallisvastustaja Ilvestä vastaan. Kolme pistettä oli tarjolla vielä pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Sekä Jukurit että Ilves kuitenkin ottivat maalivahdin pois useita minuutteja ennen peliajan päättymistä, mikä tuntui ikään kuin hämmentävän Rautakorven. Tappara näytti näiden kahden pelin loppuminuuteilla passiiviselta ja avuttomalta. Ilves jopa vaihtoi viime minuuteilla maalivahtia antaakseen kärkipelaajilleen hengähdysaikaa, mutta Tappara lamaantui myös hyökkäyspelissään.

Samoin tapahtui myös viime viikolla KalPaa vastaan, jolloin Tapparalla oli mahdollisuus hakea tasoitusta kylmää maalivahtia vastaan, mutta laukaustakaan joukkue ei saanut aikaiseksi.

Rautakorpea merkittävästi kokemattomammat päävalmentajat Tommi Miettinen ja Jouko Myrrä ovat siis lyhyessä ajassa lähestulkoon nöyryyttäneet kokenutta ja voittamisen synonyyminä pidettyä Rautakorpea. Lisäksi viime viikon voitto-otteluissaan Kärppiä ja HIFK:ta vastaan Tappara päästi vastustajan maalin päähän.

Tällainen herpaantuminen ei ole tyypillistä Rautakorven johtamille ryhmille. Kristian Kuuselan puuttuminen on huomioon otettava tekijä, mutta Tapparan pelaajamateriaalilla sen ei saa antaa selittää.

Kautta on toki vielä paljon jäljellä, ja korjaavia liikkeitä ehtii tehdä, mutta Rautakorven valmentama Tappara joka menettää johtoaseman pelin viime hetkillä, ei vaikuta mestarikandidaatilta.

Tässä on mietittävää Tapparan tuoreelle toimitusjohtajalle Mika Arolle ja viimeistä kauttaan urheilujohtajana toimivalle Jussi Tapolalle, joka siirtyy ensi kaudella joukkueen päävalmentajaksi.

Tapparassa on totuttu parempaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös