Mielipide

Näkemys: Tappara ensin haaskasi Patrik Puistolan potentiaalin ja luovutti tämän vielä pudotuspelijoukkue KooKoohon

LIIGA / Kolumni
Patrik Puistola on saanut KooKoossa enemmän vastuuta ja on pelannut tehokkaasti. Lupaavan hyökkääjän potentiaalin hukkaaminen saattaa kostautua Tapparalle pudotuspeleissä.

Patrik Puistola on pelannut Tapparassa tällä kaudella 24 peliä, joiden pistesaldo on kaksi syöttöpistettä − 3.10. Sportia vastaan ja 17.1. Ässiä vastaan. Molemmissa maaliin johtaneissa tilanteissa 19-vuotiaan laitahyökkääjän pelisilmä on tullut hyvin esiin.

Syyskaudella Puistola pelasi lainalla Jukureissa seitsemän peliä, joissa syntyi tehot 3+2. Helmikuun alussa lupaava laitahyökkääjä siirtyi loppukauden kestävällä lainasopimuksella KooKoohon, jossa hän on pelannut kuusi ottelua tehoin 2+1 − lisäksi Puistola teki viimeisimmässä ottelussa ratkaisevan osuman voittomaalikilpailussa.

Tapparan motiiveja luovuttaa Puistola juuri KooKoohon täytyy ihmetellä.

Puistolan peliaikojen vertailu eri joukkueiden kesken on mielenkiintoista. Tapparassa keskimääräinen peliaika on ollut reilut kahdeksan minuuttia ottelua kohden, sekä Jukureissa että KooKoossa Puistola on pelannut noin 14 minuuttia per peli.

Ylivoimavastuuta nuorelle hyökkääjälle kertyi Tapparassa yhteensä vajaat seitsemän minuuttia − Jukureissa ja KooKoossa ylivoima-aika on moninkertaistunut, vaikka pelejä on ollut merkittävästi vähemmän.

Pelattuaan tehokkaasti alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Puistola palasi Tapparan kokoonpanoon 11. tammikuuta. Ennen KooKoo-pestin alkua hän ehti pelata yhdeksän peliä tehoin 0+1. Tappara menetti kyseisellä ajanjaksolla sairastuvalle kultakypäränsä Kristian Kuuselan ja kärsi tehottomuudesta.

Kärkihyökkääjistä Anton Levtchi ja Niko Ojamäki pelasivat tammi-helmikuussa isoja minuutteja, kun Puistola joutui tyytymään mitättömään vastuuseen. Vertailun vuoksi kyseisissä yhdeksässä pelissä Levtchin tehot olivat 1+1 ja Ojamäen 0+2.

Paras pistemies on loukkaantuneena ja kaksi muuta kärkihyökkääjää laahaavat peliaikaan nähden surkeilla tehoilla, mutta huippulupaava ja vastuuta saadessaan todistetusti tehokas Puistola ei saanut edes kokeilla ylemmissä ketjuissa. Kokonaisvaltaisessa pelaamisessa nuorukaisella on vielä petrattavaa, mutta vähäisellä peliajalla kehittymistäkään ei tapahdu – lisäksi kyseessä on hyökkäyssuuntaan erinomaisen lahjakas pelaaja.

Tätä kutsutaan potentiaalin haaskaamiseksi.

Tappara ei kuitenkaan tyytynyt vielä tähän, vaan päästi lupaavan hyökkääjänsä KooKoohon, jossa sekä vastuuta että tehoja on heti alkanut löytyä. Pelaajalle itselleen on ilman muuta kannattavaa siirtyä seuraan, jossa on mahdollisuus isompaan vastuuseen.

Tapparan motiiveja luovuttaa Puistola juuri KooKoohon täytyy kuitenkin ihmetellä. KooKoo on ollut Tapparalle vaikea vastustaja tämän kauden runkosarjassa, ja joukkueet saattavat kohdata toisensa pudotuspeleissä.

Onko Tappara todella valmis kohtaamaan vahvavireisen KooKoon, jolla on riveissään kasvattajaseuransa hylkimä Puistola?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös