Mielipide

Näkemys: Suomen paras maalivahti Tuukka Rask lopettaa ensi kauteen vain Stanley Cup käsivarsillaan

NHL / Kolumni
Tuukka Rask ilmoitti Boston Globe -lehdelle pohtivansa uransa päätöstä. Suomen paras maalivahti ei tarvitse Stanley Cupia asemansa sementoimiseksi, mutta sen tavoittelu pitää Raskin pelikentillä.

Boston Bruins pääsi kauden 2018−19 päätteeksi todella lähelle Stanley Cupia. St. Louis Blues kuitenkin voitti seitsemännen finaalin. Bruinsin veräjällä torjui kautta aikojen paras suomalainen maalivahti Tuukka Rask.

Savonlinnalaislähtöinen Rask on voittanut NHL:n mestaruuspokaalin ainoastaan kakkosmaalivahtina, vaikka onkin kantanut perinteikkään Original Six -joukkueen ykkösvahdin paikkaa siitä lähtien, kun Tim Thomas sen hänelle 2010-luvun alussa vapautti.

Jo se, että suomalainen maalivahti on ollut yhden NHL:n merkittävimpiin lukeutuvan organisaation edustusjoukkueen tärkeimmän pelipaikan ykkösnimi liki vuosikymmenen, riittää nostamaan Raskin maamme parhaaksi torjujaksi kautta aikojen.

Rask ei ole voittanut pelaavana maalivahtina Stanley Cupia ja olympiakullankin mahdollisuus on lipeämässä käsistä NHL:n linjausten myötä. 33-vuotias maalivahti on tullut pitkän matkan päästäkseen siihen asemaan, jossa nyt on, eikä varmasti halua jättää yhtäkään kiveä kääntämättä.

Vaikka Rask totesi Boston Globe -lehdelle pohtivansa uransa lopettamista ensi kauteen nykyisen sopimuksen päättymisen myötä, on tulisieluisella miehellä kuitenkin ikänsä puolesta hyviä pelivuosia aikaa voittaa Stanley Cup.

Palo voittamiseen ja nykyisen pelaajarungon kukoistus pitävät Raskin tolppien välissä vielä nykyisen sopimuksenkin jälkeen. Mikäli Bruins nostaa kannua kauden 2020−21 päättteeksi, tarkoittaa se Raskin uran kruunua ja päättymistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös