Mielipide

Näkemys: Suomen kolmas maailmanmestaruus on Leijonien Lake Placid – Miracle 2.0

MAAJOUKKUE / Kolumni

Joukkueelle satoi lokaa niskaan, kun joukkue koostui pääosin Liiga-pelaajista. Joukkueelle satoi lokaa niskaan, kun Kaapo Kakko ei saanut maalia. Joukkueelle satoi lokaa niskaan, kun Veini Vehviläinen hävisi Yhdysvaltoja vastaan.

Jukka Jalonen on Herb Brooks. Mikko Manner on Craig Patrick. Kevin Lankinen on vaikeuksista ylös noussut Jim Craig. Marko Anttila on sankari Mike Eruzione. Jalonen ei tarvinnut parhaita pelaajia. Jalonen tarvitsi oikeat pelaajat.

Vastaan asettui Ruotsi, joka sikisi NHL-pelaajia. Ruotsi kaatui ankaran taistelun, sisun ja tahdonvoiman kautta. Peikko nimeltä Henrik Lundqvist hävisi ihka ensimmäisen kerran Suomea vastaan.

Vastaan asettui Venäjä, joka oli turnauksen paras joukkue millä tahansa periskoopeilla katsottuna. Tai siis piti olla. Anttila ja Lankinen kaatoivat sen ryhmän.

Finaalissa vastaan asettui Kanada toistamiseen. Se oli alkulohkotappionsa jälkeen oppinut virheistään ja oli valmiina Suomea vastaan. Vaahterapaidat tiesivät kuinka pelata Leijonia vastaan, yrittivät vetää tuomarien silmäparien alta halpoja vetoja, päästä Leijonien ihon alle, harjoitella Oscar-palkintojen arvoisia suorituksiaan sekä murtaa Leijonien tahdon.

Suomi voitti 3–1. Eruzione osuu kahdesti kahdella kudillaan ja Craig pelaa jälleen ilmiömäisen ottelun. Anttila ja Lankinen.

Hyvät naiset ja herrat.

Tämä.

On.

Miracle 2.0.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös