Mielipide

Näkemys: Suomalaisella vientituotteella on edelleen katetta – Kaapo Kähkönen on seuraava suomalainen ykköstorjuja NHL:ssä

NHL / Kolumni
Minnesota Wildin organisaatioon kuuluva Kaapo Kähkönen on antanut väkevät näytöt AHL:ssä samalla, kun NHL-joukkueen maalivahtitilanne on ollut kehno.

Suomi on maalivahtien luvattu maa. Peräti kolme eri maalivahtia – Miikka Kiprusoff, Tuukka Rask ja Pekka Rinne – on voittanut Vezina Trophyn kauden parhaana maalivahtina. Vastaavaan ei ole pystynyt mikään muu Euroopan maa, tosin Tšekin Dominik Hasek on voittanut Vezinan jopa kuudesti.

Nyt keskeytetyllä kaudella vain Rask oli selkeä ykkösmaalivahti. Rinne alkoi menettää ykköstorjujan asemaansa Juuse Sarokselle, Mikko Koskinen ja Joonas Korpisalo puolestaan tasasivat vastuuta seuran toisen veräjänvartijan kanssa. Myös loukkaantumisista kärsinyt Antti Raanta joutuu jatkossakin taistelemaan peliajasta tasapäin Darcy Kuemperin rinnalla.

Näiden NHL-seuraajien tietoisuuteen itsensä jo nostaneiden suomalaisveskareiden lisäksi ykkösmaalivahdin tontille on tyrkyllä vielä yksi nimi: Minnesota Wildin Kaapo Kähkönen.

Kähkösellä on mahdollisuus taistella itselleen lisää peliaikaa – ja sitä kautta varaus ykköstorjujan rooliin Dubnykin sopimuksen päättyessä.

Toisen kautensa Pohjois-Amerikassa pelannut 23-vuotias maalivahti valittiin päättyneen kauden jälkeen AHL:n tähdistökentälliseen – ensimmäisenä suomalaismaalivahtina kautta aikain. NHL-pelejäkin kertyi tällä kaudella viisi kappaletta.

Kähkösen sopimus on katkolla, mutta näillä näytöillä jatkosopimuksen pitäisi olla läpihuutojuttu. Kähkösellä on itse asiassa hyvät mahdollisuudet lähteä tavoittelemaan vakituista paikkaa NHL-miehistössä, sillä Wildin maalivahtikaksikko Devan Dubnyk ja Alex Stalock haparoi viime kaudella oikein urakalla.

Wildin GM Bill Guerin on lyhyellä valtakaudellaan osoittanut halunsa nuorentaa joukkuetta. 34-vuotiaan Dubnykin 4,33 miljoonan dollarin sopimus päättyy keväällä 2021, 32-vuotiaan Stalockin puolestaan vuotta myöhemmin – Stalockin sopimuksen arvo on tosin vain 785 000 dollaria.

Kähköselle tuskin on tulokassopimuksen päätteeksi luvassa isoa palkankorotusta, mutta kokonaisuutena nuoren suomalaisen tilanne näyttää valoisalta. Dubnyk lähtenee tulevaan kauteen edelleen lähtökohtaisena ykkösmaalivahtina, mutta Kähkösellä on mahdollisuus taistella itselleen lisää peliaikaa – ja sitä kautta varaus ykköstorjujan rooliin Dubnykin sopimuksen päättyessä.

Suomi on NHL-maalivahtien luvattu maa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös