Mielipide

Näkemys: Sergei Bobrovskin huikea tasonnosto oli suurin syy Blue Jacketsin sensaatiomaiseen voittoon runkosarjakuninkaasta

NHL / Kolumni
Columbus Blue Jackets pudotti historiallisesti runkosarjan voittajan Tampa Bay Lightningin suoraan neljässä pelissä. Ykkösmaalivahti Sergei Bobrovskin ennennäkemätön pudotuspelivire oli saavutuksessa tärkein yksittäinen tekijä.

Columbus Blue Jackets pudotti runkosarjan ylivoimaisen ykkösen Tampa Bay Lightningin historiallisesti 4−0. Koskaan aiemmin NHL:n historiassa runkosarjan voittaja ei ole hävinnyt pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella suoraan neljässä pelissä. Kolme kertaa on runkosarjan voittaja hävinnyt ottelusarjan jossain vaiheessa pudotuspelejä suoraan neljässä pelissä ja joka kerta voittaja on yltänyt Stanley Cupiin asti.

Blue Jacketsin haaveet Stanley Cupista ovat tällä hetkellä aavistuksen realistisemmat, sillä aiempiin pudotuspelikeväisiin verrattuna maalivahtipeli on nyt kunnossa. Sergei Bobrovski on löytänyt oivan torjuntavireen oikeassa vaiheessa kautta.

Venäläistorjuja valittiin maaliskuun kakkostähdeksi, ja kiekko on tarttunut varusteisiin myös pudotuspeleissä. Tämä ei Bobrovskin kohdalla ole ollut mitenkään itsestään selvää. Kaudella 2016−17 venäläinen torjui runkosarjassa Vezina Trophyn arvoisesti, mutta floppasi pudotuspeleissä pahasti. Koko Bobrovskin NHL-uran ajan tämän suoritustaso on laskenut selvästi pudotuspeleissä.

runkosarjan parhaan joukkueen pudottaminen antaa Blue Jacketsille valtavan itseluottamusedun.

Tällä kaudella Bobrovski oli vielä alkukaudella hukassa ja ajoittain jopa surkea, mutta 30-vuotias konkari ryhdistäytyi tosipelien lähestyessä. Pudotuspeleissä Bobrovski on toistaiseksi ollut parhaita maalivahteja, vaikka Blue Jackets oli laukaisutilastoissa selvästi Lightningia heikompi.

Joukkueen viimeistely ja erityisesti ylivoimapeli ovat kuitenkin toimineet erinomaisesti. Bobrovski on torjunnoillaan hoitanut loput.

Sekä venäläismaalivahdin että koko Blue Jackets -miehistön helpotus oli, että Lightning ja varsinkaan maalivahti Andrei Vasilevski eivät olleet lähelläkään runkosarjan virettään. Blue Jacketsin ja ennen kaikkea isoja hankintoja siirtorajalla tehneen GM Jarmo Kekäläisen helpotus on kuitenkin se, että oma joukkue ei alisuorittanut, vaan päinvastoin nosti tasoaan.

Seuraavaksi Blue Jackets kohtaa joko Boston Bruinsin tai Toronto Maple Leafsin. Molemmat joukkueet ovat sekä pelaajamateriaaliltaan että maalivahtipeliltään Blue Jacketsia edellä. Jatkoon meneminen vaatii siis edelleen tasonnostoa tai vastustajan alisuorittamista.

Runkosarjan parhaan joukkueen pudottaminen kuitenkin antaa Blue Jacketsille valtavan itseluottamusedun. Päävalmentaja John Tortorella on saanut hitsattua joukkueen yhtenäiseksi, tähtipelaajat Matt Duchene ja Artemi Panarin ovat olleet tehokkaita. Bobrovski torjuu vihdoin pudotuspeleissäkin kuin ykkösmaalivahti.

Blue Jackets on valmis taistelemaan Stanley Cupista.

Juttua muokattu 18.4.2019 klo 20.15: Korjattu ingressistä Tampa Bay Lightning runkosarjan voittajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös