Mielipide

Näkemys: Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen kohtalonhetket käsillä – toistaiseksi Capitalsin ykkösketju on dominoinut ottelusarjaa

NHL / Kolumni
Carolina Hurricanes kaipaa lisää tehoja suomalaishyökkääjiltään Sebastian Aholta ja Teuvo Teräväiseltä, ettei vuosikymmenen ensimmäinen ja ainoa pudotuspelikevät päättyisi ensimmäiselle kierrokselle

Ykkösketju vastaan ykkösketju on perinteinen vertailukohde ratkaisupeleissä. Washington Capitalsin ja Carolina Hurricanesin ottelusarjassa tämä vertailu on toistaiseksi kääntynyt hallitsevalle mestarille.

Capitalsin tähtihyökkääjät Aleksandr Ovetškin ja Nicklas Bäckström ovat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella olleet juuri niin vahvoja kuin ennakkoon odotettiinkin. Syöttökoneena tunnettu ruotsalainen on maalipörssin jaetulla kakkospaikalla, molemmat Capitalsin ykkösketjun hyökkääjät ovat pistepörssin kärkikymmenikössä.

Hurricanesin parhaat pistemiehet ovat tulokashyökkääjä Warren Foegele sekä puolustajat Dougie Hamilton ja Jaccob Slavin. Sebastian Ahon tehot ovat 1+3, Teuvo Teräväisen 2+1 – toinen Teräväisen maaleista oli tosin neljännen pelin voitto-osuma.

Seiskapeli vieraskentällä hallitsevaa mestaria vastaan on lähes eeppinen asetelma vuosikymmenen ensimmäisiä pudotuspelejään pelaavalle Hurricanesille.

Erityisesti ylivoimalla ykkösketjujen ero tulee esille. Ovetškin on tehnyt neljästä maalistaan kolme ylivoimalla. Bäckströmkin on ylivoimalla tehnyt kaksi maalia. Aho ja Teräväinen ovat toistaiseksi pisteittä ylivoimalla.

Runkosarjassa suomalaiset olivat Hurricanesin hyökkäyspelin johtajat. Toisaalta on hyväkin merkki, että ratkaisijoita löytyy myös ykkösketjun ulkopuolelta. Ratkaisuhetkillä johtavilta pelaajilta odotetaan kuitenkin tasonnostoa, ei katoamista taka-alalle. Toki Hurricanesilla on riveissään myös ”Mr. Game Seven” Justin Williams, mutta Ahokin on tottunut ratkaisemaan kovia pelejä.

Aho on ottelusarjan hyökkääjistä pelannut eniten, keskimäärin yli 20 minuuttia ottelua kohden. Takana on pitkä runkosarja samanlaisella peluutuksella. Lisäksi loukkaantumiset ovat heikentäneet Hurricanesin ennestään kapeaa hyökkäystä.

Hallitsevan mestarin ja sen kokeneiden supertähtien ohittaminen ei ole helppo tehtävä, mutta tämä on se aika kaudesta, kun todelliset sankaritarinat luodaan. Seiskapeli vieraskentällä hallitsevaa mestaria vastaan on lähes eeppinen asetelma vuosikymmenen ensimmäisiä pudotuspelejään pelaavalle Hurricanesille.

Ykkösketjut ovat valokeilassa, ja sankarin viitta on tarjolla kummalle tahansa. Ahon ja Teräväisen tilaisuus on nyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle