Mielipide

Näkemys: Seattlen NHL-joukkueella ei vielä ole nimeä, mutta jo areenaratkaisujen myötä organisaatio antoi kasvot NHL:n tulevaisuudelle

NHL / Kolumni

NHL:n laajeneminen on aina ollut identiteettipolitiikkaa. On haluttu levittäytyä Yhdysvaltoihin ja uusille alueille, kuten Kaliforniaan ja Floridaan. Viimeisin toteutunut laajeneminen ulotti NHL:n uhkapelikaupunki Las Vegasiin, mikä lisää ennen kaikkea viihdearvoa ja show'ta.

Seuraavan uuden NHL-joukkueen kotikaupunki on Seattle, joka on trendikäs ja liberaali kaupunki – eräänlainen ikkuna tulevaisuuteen. Emme tiedä vielä joukkueen nimeä, mutta tiedämme, että seuran kotihallin nimi on Climate Pledge Arena.

Taistelu ilmastonmuutosta vastaan ei edes jää pelkkään nimeen, vaan hallissa käytetään uusiutuvaa energiaa ja seuran toimitusjohtaja Tod Leiweke iloitsee mahdollisuudesta näyttää yhteiskunnallista esimerkkiä.

Jääkiekko – ja varsinkaan NHL – ei ole erityisen ilmastoystävällistä urheilua. Lennetään paljon, varusteita kuluu, otteluissa kertyy jätettä.

32 joukkueen sarjassa yksi kestävän kehityksen mukainen halli on mitättömältä tuntuva askel, mutta jonkun on oltava edelläkävijä ja näytettävä muille esimerkkiä. Pääasia, että muutosta alkaa tapahtua – vaikka tuleekin vähän myöhässä.

Muutaman päivän sisään yhden NHL-joukkueen logon rasistisuudesta keskustellaan, ja toinen seura ottaa harvinaisen jämäkästi kantaa ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun puolesta.

NHL on kiinteä osa amerikkalaista yhteiskuntaa mutta myös oma yhteisönsä. Osa yhteisön jäsenistä on konservatiivisempia, ja niihin verrattuna uusi Seattlen-tulokas vaikuttaa jopa radikaalilta tuoreine mielipiteineen.

Loppujen lopuksi kyseessä on kuitenkin raikas tuulahdus, joka puhaltaa kohti tulevaisuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle