Mielipide

Näkemys: Satakunnasta pamahtaa, Pata on valmis kasvojenpesuun

LIIGA / Kolumni

Ässien viime kausi oli täysi farssi. Milloin vaahtosi, milloin kynnettiin ja milloin julkaistiin uusi päävalmentaja, joka ei ollutkaan uusi päävalmentaja. Nimiin kirjattiin myös kyseenalainen "kunnia", sillä Ässät keräsi viime kaudella vähiten sarjapisteitä (47) Liigan runkosarjan 60 ottelun aikakaudella, joka alkoi kaudella 2010−2011.

Onkin selvää, että tuon jälkeen on lähes mahdotonta mennä enää heikommin. Liigan kiinnostavuuden kannalta onkin elintärkeää, että Ässät on elinvoimainen. Onhan se toinen puolisko raudanlujaa Ässät−Lukko-derbyasetelmaa, joita Liigassa ei liikaa ole.

Nyt pöytä on katettu uudelle nousulle.

Yksi Pitsiturnaus on toki pieni otanta, mutta ensiaskeleet myrskyn jälkeen olivat äärimmäisen lupaavia. Porilaiset näyttivät yllättävän valmiilta ja ennen kaikkea halukkailta kasvojenpesuun. Peli-ilmeestä oli aistittavissa, että viime kauden sekoilut olivat enää vain muisto.

Ässät sai suorastaan jättipotin, kun valmentajamarkkinoiden kovimpiin nimiin kuulunut Ari-Pekka Selin palasi kotiin valmentamaan patapakkaa. Selin on onnistunut luomaan jokaisessa joukkueessaan tunnistettavan pelitavan, ja hänen vaatimustasonsa on juuri sitä, mitä Ässien nousuun tarvitaan.

Toisena tärkeänä signaalina uudet hankinnat herättivät lupauksia. Daniil Tarasov tuli Liigaan yhtenä mielenkiintoisimpana maalivahtina, mutta NHL-varauksenkin saanut venäläinen saattaa kilpailla jopa parhaan maalivahdin tittelistä.

Spinkin kaksoset Tylor ja Tyson tekivät tuhojaan aamusta iltaan. Samankaltaisuus ei rajoittunut vain sedinmäiseen samannäköisyyteen, vaan ajatus luisti kaukalossa samalla aaltopituudella. Erityisesti kaksikon luisteluvoimaisuus oli iso plussa, joka helpottanee Liigaan sopeutumista.

Jos uudet ruotsalaispuolustajatkin lunastavat odotetun rooliinsa, kulmapalaset Porissa ovat kohdillaan. Tommi Kerttulan johtamana Ässien urheilutoiminta on ottamassa ison harppauksen uskottavampaan suuntaan.

Ja vielä todella nopeasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös