Mielipide

Näkemys: Samaa sekoilua Kiekkoreippaan ajoista lähtien – Fanien pitää herätä tyhjennysmyynteihin

LIIGA / Kolumni

Suljetulle Liigalle ei ole enää sijaa suomalaisessa kiekkokulttuurissa. Norsunluutorneissa operoivat kaviaariherrat ovat näemmä unohtaneet, miksi jääkiekkoa pelataan.

Ilman yleisöä ei ole bisnestä.

Pelicans on malliesimerkki suljetusta sarjasta. Kaikki rahanarvoiset pelaajat kaupataan. Juhamatti Aaltonen, Aleksi Mustonen, Antti Tyrväinen ja Topi Jaakola ja Jesse Mankinen ovat jo siirtyneet, lisäksi Jesse Ylösen siirrosta huhutaan.

Pelicansin kokoonpano Lukkoa vastaan ei näytä kilpailukykyiseltä liigajoukkueelta, vaan korkeintaan ylivoimaista vastustajaa vastaan rimpuilevalta höntsyjengiltä. Lahdessa on totuttu vastaavaan jo 90-luvulta ja Kiekkoreippaan jumbovuosista asti.

Kevään 2012 finaalit ovat enää haalea kaiku satunnaiskannattajien korvissa. Tosifanit muistavat vielä Erkki Laineen 41 maalin kauden, josta on aikaa lähes 40 vuotta. Vain Lukolla on pidempi aika menestyksestä.

Maksavat katsojat ovat ainoa taho, joka pystyy vaikuttamaan euronkuvia silmissään näkevään sikariportaaseen. Jokainen itse lajista kiinnostunut ymmärtää, että parhaiden pitää pelata parhaita vastaan.

Lahdessa on kiekkokulttuuria mutta ei menestystä. Suljetussa sarjassa tällainen epäterve tilanne on mahdollista. Maksavat fanit ylläpitävät tätä Liigan tavoittelemaa järjettömyyttä.

Jääkiekon ystävien pitää näissä olosuhteissa boikotoida epäreilua Liigaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös