Mielipide

Näkemys: SaiPan rohkeat peliliikkeet maksavat itsensä korkojen kera takaisin

LIIGA / Kolumni
SaiPan lähestymistapa tulevaan kauteen poikkeaa merkittävästi aiemmista kesistä. Huippuhalvat kausikortit ja isot profiilipelaajat Liigan sisältä eivät ole Kaakonkulmalla jokapäiväistä herkkua, joten ainakaan rohkeuden puutteesta ei seurajohtoa voida syyttää. Kiekkobuumin palaaminen Lappeenrantaan on nyt vain ajan kysymys.

Viime vuosien SaiPalle varsin epätyypillinen hankintapolitiikka on päässyt yllättämään monet Liigan seuraajat. Keskinkertaisen, säälikierrokselle päättyneen kauden jälkeen nimekkäitä vahvistuksia oli vaikea odottaa – ainakaan kaksin kappalein.

Tomáš Záborskýn ja Teemu Ramstedtin saapuminen SaiPaan kertoo selkeästä suunnanmuutoksesta, joka joukkueen rakentamisessa on tehty tulevalle kaudelle. Terävään kärkeen on jälleen panostettu, kenties enemmän kuin koskaan aiemmin.

HIFK:n ajoilta tutuksi tullut duo muodostaa SaiPan ykkösketjuun tutkaparin, jollaista fanit ovat odottaneet kiivaasti sitten kaksikon Chad RauDavid McIntyre. Tehojensa lisäksi Záborský ja Ramstedt tuovat mukanaan rutkasti viihdearvoa. Jotain, mitä viime kauden joukkueesta selkeästi puuttui ja minkä vuoksi harmaista marraskuun otteluista oli usein vaikea innostua.

"Tomáš Záborskýn ja Teemu Ramstedtin saapuminen SaiPaan kertoo selkeästä suunnanmuutoksesta"

Slaavilainen veri virtaa syvällä Záborskýn suonissa ja hän jos kuka elää maaliverkkojen heiluttelusta. Ramstedtin peliäly ja syöttövalikoima puolestaan tarjoavat katsojille hieman erilaista seurattavaa. Ääripäät viehättävät pelityyleissä, varsinkin kun ne tukevat näin kauniisti toisiaan.

Muilta osin SaiPan pelaajisto on toki heikentynyt viime talvesta. Potentiaalisia tasonnostajia on – kuten kaikissa joukkueissa – mutta menestys nojaa nyt vahvasti kollektiiviseen kiekkobuumin synnyttämiseen. SaiPa-yhteisön jäsenet on saatava mukaan aiempaa paremmin.

Oikeita askeleita on kuitenkin ehdottomasti jo otettu. Syystä tai toisesta innostus jääkiekkoon oli Lappeenrannassa hiipumaan päin. Vanhentunut jäähalli ja jäällä vaeltava muukalaislegioona turruttivat kannattajat ja muutosta tarvittiin. Suunta valittiin, ja sitä seurattiin.

Kevään kausikorttikampanja oli täydellistä reagointia seuran vaisuun yleisilmeeseen. Aiemmin kannattajien tukea haettiin kauden avauksessa puolityhjälle hallille pelaten, mikä synnytti helposti itseään ruokkivan negatiivisen kierteen. Nyt lähdetään liikkeelle ryminällä, ei kliinisesti tuottomarginaaleja laskelmoiden.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös