Mielipide

Näkemys: SaiPan kupla on puhjennut

LIIGA / Kolumni
Isot odotukset ja tuloksellisesti loistava alku kaudelle, kaiken piti olla kunnossa Lappeenrannan SaiPalla syksyn perusteella. Karu totuus on kuitenkin lyönyt vasten kasvoja sen jälkeen.

Kauden alussa SaiPa kulki voitosta voittoon kotonaan ja hätyytteli sarjan kärkisijoituksia huonosta vieraspelaamisesta huolimatta.

Kaikki ei kuitenkaan ollut niin hyvin kuin vaikutti.

Lappeenrantalaiset viimeistelivät kauden alussa käsittämättömän hyvällä tehokkuudella suhteutettuna pelaamisensa maaliodottamaan sekä maalipaikkojen määrään. Samaan aikaan tähtimaalivahti Frans Tuohimaa pelasti maalillaan monta tiukkaa ottelua lähes yksin SaiPan voitoksi.

Tämän vuoksi sarjasijoitus keikkui pitkään kuuden joukossa, mikä todellisuudessa oli koko ajan todennäköisyyksien vastainen tila.

Totuus on valjennut lappeenrantalaisille kiekkojännäreille talven aikana tehokkaan viimeistelyn kuplan puhkeamisen myötä. Maaleja ei synnykään enää kuin tyhjästä, ja sarjasijoitus on tämän myötä tippunut sijoille, joilla sen olisi nähdyllä suoritustasolla periaatteessa kuulunut olla jo kauan.

Äkkiseltään voisi kuvitella, että SaiPan pelaamisessa on tapahtunut joku suuri mullistus, mutta näin ei missään nimessä ole. SaiPa ei ole pelannut yhtään huonommin kuin alkukaudella. Todennäköisyyksiä uhmannut tehokkuus maalinteossa vain on päättynyt.

Koko kauden ajan SaiPan pelaamisesta on ollut hyvin vaikea tunnistaa mitään tarkkaa pelitapaa tai sapluunaa, jolla joukkue yrittää pelata. Ottelusta toiseen, pahimmillaan jopa erästä toiseen, pelaaminen on muuttunut erilaiseksi.

Onko tämä nyt sitä luomukiekkoa? Jos on, Lappeenrannassa todistetaan päävalmentaja Tero Lehterän johdolla, että se ei ole tie onneen.

Jotain samaa SaiPan pelaamisessa on kuitenkin ollut läpi kauden.

tällä hetkellä SaiPa pelaa ylivoimaisesti koko Liigan sekavinta jääkiekkoa.

Vastustajat kävelevät keskialueen yli helposti SaiPan alueelle illasta toiseen, mistä seuraa pitkiä hyökkäyksiä omaan päähän. Tämän jälkeen viisikolla ei ole enää virtaa hyökätä ja kiekosta luovutaan puruilla.

Noidankehä on valmis. Viisikot väsyvät, ratkaisut muuttuvat koko ajan huolimattomimmaksi ja oma hyökkäyspelaaminen jää olemattomaksi.

Hyökkäyspelaaminen SaiPalla on ollut jo pitkään kulmissa pyörimistä ja heikkoja laukauksia huonoista paikoista. Suorista hyökkäyksistä maalipaikkojen luominen on myös olematonta.

Myös maskipelaaminen ja irtokiekoille meneminen on ollut suuri vitsaus koko kauden ajan SaiPalle. Pelaajat eivät ole valmiita maksamaan riittävän kovaa hintaa siitä, että kiekko saataisiin maaliin.

Lehterällä valmennusryhmineen alkaa olla kiire saada vakavasti otettava tapa pelata aikaan sekä motivoida joukkue. Muuten SaiPan juhlakaudesta tulee iso pettymys. Tällä hetkellä SaiPa pelaa ylivoimaisesti koko Liigan sekavinta jääkiekkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös