Mielipide

Näkemys: Ray Shero, tulet katumaan Kaapo Kakon lahjoittamista naapurille

MAAJOUKKUE, NHL / Kolumni

Sanotaan suoraan: Kaapo Kakko pitäisi varata numerolla yksi tulevassa NHL:n varaustilaisuudessa. Yleinen mielipide Jack Hughesin ylivertaisuudesta on löysää fantasiointia.

Hughes on monelta osalta vielä täysin raakile, kun taas Kakko on viimeistään nyt osoittanut olevansa täysin valmis taalaliigan vaatimuksiin. Pelkästään Kakon hyppääminen kaukaloon muuttaa pelin voimasuhteita.

Leijonilla ei oikeastaan ollut missään vaiheessa todellista hätää Kakon ollessa jäällä.

Kakolla on maaginen kyky tehdä jääkiekosta taidetta. Nuorukaisen katse pysyy ylhäällä eikä tasapaino horju, vaikka kiekko olisi lavassa ja samaan aikaan vyötäisillä roikkuu 110-kiloinen slaavilainen karvaperse.

Taisi myös äärimmäisen äänekäs slovakkiyleisö hetkittäin hiljentyä Kakon taidonnäytteiden aikana. Leijonilla ei oikeastaan ollut missään vaiheessa todellista hätää Kakon ollessa jäällä. Kaiken lisäksi Kakko sai slovakkien viisikon usein niin solmuun, että Suomen hyökkäyspään paine jatkui yhä vain seuraavassakin vaihdossa.

Kakko onkin pelannut itsensä siihen asemaan, että ykkösenä varaavan New Jersey Devilsin GM Ray Shero joutuu pohtimaan Kakon varaamatta jättämisen seurauksia. Jos kerran Auston Matthewsia ei voinut jättää varaamatta ykkösenä, niin miksi ei myös Kakkoa? New York Rangersillehan Kakon putoaminen syliin on suorastaan taivaan lahja.

Joka tapauksessa Kakko osoittaa päivä päivältä olevansa parempi jääkiekkolilija kuin Jack Hughes, joka vieläpä joutuu nöyrtymään ristikon käyttöön Kakon päästyä lapsille tarkoitetusta suojasta eroon. Ja tältähän se tilanne alkaa näyttämään: kamppailu ykkösvarauksesta on pian muotoa mies vastaan poika.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös