Mielipide

Näkemys: Posin kautta − Puljujärvellä on hyvin aikaa kehittyä

LIIGA, NHL / Kolumni
Puljujärvellä on nyt ensimmäiset pelit takanaan kaudella 2019-20 Kärppien mukana. Tarkastellaan hetki, mitä tuleva kausi voi Puljulle tuoda, ja miksi kirvestä ei tule heittää kaivoon suomalaisnuorukaisen kohdalla.

Nyt kun tilanteeseen on saatu selvyys ja tieto siitä, että Jesse Puljujärvi pelaa kauden ensimmäiset pelinsä Kärpissä ja kotoisessa Liigassa, noudatetaan erään Esko Seppäsen ohjetta, ja otetaan ihan rauhassa happea ja mietitään, ennen kuin alamme huutelemaan eri some-kanaviin "maitojuna"-vitsejä.

Puljujärven sopimus herättää varmasti jääkiekkopiireissä kahdenlaisia ajatuksia: Ensinnäkin, kuinka nuorukainen on ehkäpä suomikiekon historian suurin häpeä pilkku ja floppi, eikä ansaitse enää mahdollisuutta NHL:ssä, ja toisekseen Puljujärvi on nuori pelaaja ja siirto Kärppiin tässä kohtaa on viisas valinta. Tässä tekstissä puidaan suomalaisnuorukaisen tilannetta niin kutsutusti "posin kautta", eli jälkimmäisestä näkökulmasta.

"PuljuJÄRVI kaipaa urallaan juuri nyt eniten yksinkertaisesti onnistumisia"

Asia, joka tulee muistaa, on se, että Jesse Puljujärvi on edelleenkin vain 21-vuotias. Esimerkiksi muuan Teemu Selänne lähti Suomesta kohti NHL-kaukaloja 22-vuotiaana. Tietenkin on epärelevanttia verrata näitä kahta pelaajaa toisiinsa, mutta perimmäinen idea ja ajatus on kuitenkin se, että Puljujärvellä on vielä aikaa kehittyä johtavaksi pelaajaksi NHL-tasolla ja uskon, että ensi kausi Kärpissä on juuri se, mitä Pulju uralleen tässä kohtaa kaipasi.

Puljujärven suurimmiksi heikkouksiksi NHL:ssä osoittautuneet ominaisuudet ovat kehitettävissä. Erityisesti kanssapelaajien kanssa kommunikointi. Huhut siitä, että Puljujärvi olisi torjunut Oilersin tarjoamat kielikurssit englannin kielen parantamiseksi, ovat erittäin todennäköisesti juurikin niitä, huhuja.

Vaikka Ruotsissa syntyneen oululaisen ensimmäiset kolme kautta Pohjois-Amerikassa eivät menneet varmasti keidenkään toiveiden mukaan, jäi tuolta reissulta kuitenkin arvokasta kokemusta mukaan. Nyt Puljujärvi tietää varsin hyvin, mitä hänen tulee kehittää pärjätäkseen pienissä NHL-kaukaloissa.

Kuten todettu, Puljujärvi on nuori pelaaja, jolla on vielä pitkä ura edessään. Puljujärvi kaipaa urallaan juuri nyt eniten yksinkertaisesti onnistumisia, joita luulisi Liigassa tulevan riittävästi. Nyt miehen on kuitenkin unohdettava edelliskausien pettymykset, ja keskityttävä täysin tulevaan kauteen Liigassa.

Puljujärvi on väistämättä todella kova vahvistus Liigaan, mutta kotimaisessa sarjassa, siinä missä muissakaan, pelaaja ei saa mitään ilmaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös