Mielipide

Näkemys: Pennasen HPK:lta vaaditaan nyt nöyrtymistä Kärppiä vastaan

LIIGA / Kolumni

Sarja ohitti kahdessa edelisessä pelissä jälleen yhden taitekohdan. Kärpät alkoi pelata kliinisempää peliä puolustus edellä, jolla tähdätään ennenkaikkea voittamiseen. Pelillisestä hienouksista siis karsittiin, jotta mestaruus olisi todennäköisemmin saavutettavissa.

Samaan aikaan HPK on ollut energisempi ja näyttävämpi joukkue, mutta tulos ei olisi voinut jäädä juuri laihemmaksi. Yllättävä johtoasema sarjassa on kääntynyt 2−3-tappioasemaksi, jolla hämeenlinnalaiset ovat tappion päässä hopeasta. Viimeisimmissä peleissä HPK:n tuoma viihdearvo onkin siis ollut huomattavasti korkeampi, mutta Kärppien tulos selvästi parempi.

Otetaan esimerkiksi viides ottelu Oulussa. Wau mikä energia HPK:lla oli alussa! Vieraat nappasivat pelin haltuun, mutta kahdesta laadukkasta maalipaikasta huolimatta maali jäi saamatta, Kärpiltä ei. Veini Vehviläinen teki maalillaan sen, mitä Emil Larmi ei omallaan: hoiti työnsä kliinisesti.

Oulun ottelun ensimäistä reilua kahta minuuttia voidaankin pitää lähes koko sarjana pienoiskoossa. Siinä missä HPK on ollut huoleton nuorukainen kesälaitumella, Kärpät on ollut se hieman tylsäkin aikamies, jolle vain koneiston rattaiden pyörimisellä on merkitystä.

Tämä realiteetti HPK:n tuleekin tajuta, jos se haluaa päästä vielä seiskapeliin. Tuloksen ohjaamassa kulttuurissa hurmoksen muisto on katoavaa sorttia, mutta tuloksen jättämä muistijälki ei.

Oli tyyli sitten mikä tahansa.

Kuudennessa ottelussa mitataankin HPK:n kylmäpäisyttä. Tarjoavatko puolustajat parempaa työrauhaa horjutetulle Larmille pelaamalla tarkemmin? Pintsaukset ja näyttävät viivatanssit saavat toki kansan haukkomaan henkeään, mutta erityisesti kahdessa edellisessä pelissä riskien hinta on nähty. Myös puolustuspäässä sen ykköstehtävän, puolustamisen, kanssa on terävöittämistä.

Mikko Mannerin Kärpät on osoittanut, että omaa ideologiaa hiotaan menestyksen ehtoihin sopiviksi. Nyt taitaa olla se hetki, kun Antti Pennaselta vaaditaan samaa.

Tunne ei saakaan lähteä viemään HPK:ta heti alussa, vaan kärsivällisyys ja tarkkuus isäntien tulee muistaa. Ei ole sattumaa, että HPK on voittanut juuri ne ottelut joissa huomio on ollut muualla kuin hätäisessä vyörytyksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös