Mielipide

Näkemys: Patrik Laine ei bluffannut − ja tällä kertaa uhkapeli kannatti

NHL / Kolumni
Patrik Laine löi vetoa itsensä puolesta tehdessään kahden vuoden siltasopimuksen Winnipeg Jetsin kanssa. Nyt kun kautta on pelattu 12 ottelun verran, voidaan todeta, että Laineen itseluottamus ei ollut pelkkää bluffia. Kentällä kiitää viime kauteen verrattuna täysin uudistunut Laine.

Missä menee Patrik Laine?

Yllä oleva kysymys leijaili ilmassa ennen NHL-kauden alkua, kun suomalaistähti Laine oli aina kalkkiviivoille saakka ilman sopimusta. Myös Laineen jatko Winnipeg Jets -organisaatiossa oli epävarmahkolla pohjalla.

Laine solmi kuitenkin kahden vuoden jatkosopimuksen hänet varanneen kanadalaisseura Jetsin kanssa. Kun sopimus syntyi vain reilu viikko ennen kauden alkua, sosiaalisessa mediassa pohdittiin paljon Laineen pelikuntoa.

Runkosarjaa on nyt takana Jetsin osalta 12 ottelua ja kuten tilastotkin osoittavat, Laine on aloittanut kauden erinomaisesti. Laineella on tällä hetkellä kasassa tehopisteet 3+10=13. Suomalainen on lisäksi laukonut 35 kertaa, taklannut 25 kertaa ja blokannut kahdeksan laukausta.

Laineen pelaaminen on ollut alkukaudella täysin erilaista verrattuna paljon kritisoituun viime kauteen. Laineen pelaamisessa suurin muutos on tapahtunut aktiivisuuden lisääntymisessä. Hyvänä esimerkkinä toimii tilastoidut 13 kiekonriistoa, mikä on Jets-joukkueesta eniten. Laine luistelee, karvaa, vääntää ja kamppailee kaikki tilanteet loppuun asti.

Viime kauden tapaiset "YOU GOTTA MOVE!" -karjaisut ovat enää muisto vain ja Dustin Byfuglien on saanut säästää ääntään omalla kotisohvallaan. Laine tekee nyt kentällä kaikkea sitä, mitä viime kaudella peruspelaamisesta uupui, eli töitä.

Maalitykkinä tunnetun suomalaisen maalimäärä voisi olla suurempikin, mutta Laineesta on tullut kesän aikana myös aiempaa epäitsekkäämpi pelaaja. Jets-tähti painaa syöttönäppäintä nykyään paikoissa, joissa hän ei ennen olisi sitä edes harkinnut.

Hyvät otteet ovatkin antaneet Laineelle ajoittain paikan joukkueen parhaiden pelaajien rinnalta ykkösketjusta. Laine on esiintynyt Blake Wheelerin ja Mark Scheifelen rinnalla, ja hänen lisäkseen koko Jets on pelannut joukkueena kauden parasta peliään.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Laine teki oikein solmiessaan siltasopimuksen ja lyödessään vetoa itsensä puolesta. Mikäli Laineen pistetahti jatkuu nykyisellään, hän saa kahden vuoden päästä keskustella huomattavasti suuremmista summista kuin 6,75 miljoonan dollarin keskimääräisestä kausipalkasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle