Mielipide

Näkemys: Pasi Nurmisen vetäytyminen valmennustehtävistä tuo Ville Niemiselle työrauhan

LIIGA / Kolumni
Lahden Pelicansin pääomistajan ja pitkäaikaisen apuvalmentajan Pasi Nurmisen jättäytyminen pois joukkueen penkin takaa oli hyvä päätös. Nyt Ville Nieminen pääsee todella näyttämään kykynsä valmentajana ilman kokenutta apuvalmentajaa.

Lahden Pelicans tiedotti verkkosivuillaan torstaina, että seuran pääomistaja ja pitkäaikainen apuvalmentaja Pasi Nurminen vetäytyy pois valmennustehtävistä. Syyksi ilmoitettiin "henkilökohtaisen liekin hiipuminen" valmennustehtäviä kohtaan.

Nurminen on ollut mukana Pelicansin valmennustiimeissä ennen tätä kautta yhteensä yhdentoista kauden ajan, ensin maalivahtivalmentajana ja sitten apuvalmentajana. Seuran omistaja hän on ollut jo viitisentoista vuotta.

Kokeneen Nurmisen jättäytyminen taka-alalle helpottanee päävalmentajana toimivan Ville Niemisen työtä. Molemmat miehet kun tunnetaan vahvoina ja sanavalmiina persoonina, ei kaksikko ole voinut välttyä yhteenotoilta.

Kokeneen Nurmisen jättäytyminen taka-alalle helpottanee päävalmentajana toimivan Ville Niemisen työtä

Vaikka Nieminen päävalmentajan tittelillä toimikin jo ennestään, ei hänen arvovaltaansa ja asemaansa voinut olla vaikuttamatta se, että koko seuran omistaja on hänen parinaan.

Samalla Niemiselle avautuu ensimmäistä kertaa Liiga-valmentajauransa aikana tilanne, jossa hän on ehdoton ykköskäskijä ilman kokenutta aisaparia. Jukureissa valmentaessaan hän oli Risto Dufvan apumies. Pelicansissa taas vastuu kasvoi pääkäskijäksi, mutta parina oli silti kokenut konkari.

Nurmisen jättämän aukon valmennustiimissä nousee täyttämään fysiikkavalmentaja Tommi Pärmäkoski. On mielenkiintoista nähdä, millainen miehen rooli tulee valmennuksessa olemaan. Hän toimi jo viime kauden lopulla seuran A-nuorten päävalmentajana.

Osoittaa viisautta Nurmiselta, että pelillisesti heikon alkukauden jälkeen pystytään tekemään muutoksia. Nyt on Niemisen aika näyttää kykynsä ilman kilpailevaa auktoriteettia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös