Mielipide

Näkemys: Pätkäsopimukset saaneet maalivahdit näytönpaikassa − Robin Lehner ja Petr Mrazek taistelevat konferenssifinaalipaikan lisäksi jatkosopimuksesta

NHL / Kolumni
New York Islanders ja Carolina Hurricanes taistelevat pääsystä Itäisen konferenssin finaaleihin. Joukkueiden ykkösmaalivahdeille Robin Lehnerille ja Petr Mrazekille panoksena on lisäksi jatkosopimus.

New York Islandersin Robin Lehner on yksi kolmesta finalistista parhaalle maalivahdille annettavaan Vezina Trophyyn. Lisäksi ruotsalainen voitti Thomas Greissin kanssa Jennings Trophyn maalivahtikaksikkona, jonka joukkue päästi runkosarjassa vähiten maaleja. Viime kaudella Islanders päästi eniten. Lehner teki heikon Buffalo Sabres -kauden jälkeen Islandersin kanssa yhden vuoden sopimuksen.

Islandersin pudotuspelivastustaja Carolina Hurricanesin maalivahdilla Petr Mrazekilla on samanlainen tilanne. Viime kausi oli heikko, ja vapaana agenttina tšekkitorjuja teki uuden seuran kanssa vuoden sopimuksen.

Hurricanesissa on viime vuosina totuttu näkemään keskimääräistä heikompaa torjuntatyöskentelyä, mutta tällä kaudella Mrazek ja siirtolistalta poimittu Curtis McElhinney ovat onnistuneet.

Molemmat joukkueet peluuttivat maalivahtejaan tasaisesti runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä Lehner ja Mrazek ovat kantaneet vastuun. Lehner on ollut pudotuspeleissä jopa parempi kuin runkosarjassa.

Mrazek ei ole yltänyt aivan samalle tasolle kuin runkosarjassa, mutta pienemmässä otannassa 0−6-tappio vääristää tilastoja. Tšekkivahtia kohti lauottiin viidenneksi eniten vaarallisilta maalipaikoilta, ja korkean todennäköisyyden laukausten torjuntaprosentti on ollut kohtuullinen.

Sekä Lehnerin että Mrazekin sopimus päättyy tähän kauteen. Toistaiseksi molemmat ovat antaneet vahvat näytöt omasta tasostaan.

Pudotuspelien toisella kierroksella koittaa vielä todellinen näytönpaikka. Joukkueille panoksena on pääsy konferenssifinaaliin. Lehnerille ja Mrazekille lisäpanoksena on ensi kauden pelipaikka. Pudotuspelisuorituksilla on erityinen painoarvo verrattuna runkosarjaan.

Vaikka keskittyminen onkin joukkueen menestymisessä, kumpikaan maalivahti ei halua hävitä kaksintaistelua. Häviäjälle ei välttämättä ole mieleistä sopimusta tarjolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös