Mielipide

Näkemys: Oula Palveen taidot riittävät NHL-tasolle, mutta pahimpia ärsyttäjiä vastaan hermokontrolli on kovilla

NHL / Kolumni
Oula Palve pääsee kokeilemaan siipiään NHL:n yhdessä nimekkäimmistä organisaatioista. Taitavalle hyökkääjälle on tilausta Pittsburgh Penguinsin kokoonpanossa, mutta ehdoin tahdoin häntä ei menestyneessä organisaatiossa katsella.

TPS:ssä kovia tehoja ennen kaikkea alkukaudesta takonut Oula Palve teki NHL-sopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa. Vuoden pahvi on keskushyökkääjälle unelmien täyttymys, sillä hänen uransa saattaa nousta aivan uusiin sfääreihin.

TPS:n kauden aikana näki selvästi, että Palve on yksi Liigan taitavimmista pelaajista. Kädet käyvät ja syöttö löytää omat pelaajat hankalistakin tilanteista. Yksi asia, joka Palveelta puuttuu, tai on ainakin pahasti kehitysvaiheessa, on henkinen lujuus.

Penguinsin kapteeni Sidney Crosby on paitsi yksi maailman taitavimpia pelaajia, myös kenties henkisesti kaikkein kovin johtaja. Kanadalaisen aura on johdattanut pingviinilaumaa jo yli vuosikymmenen, joten tietynlainen joukkuekulttuuri kapteenin myötä on varmasti syntynyt. Paikka henkisen lujuuden kehittymiseen on siis otollinen.

Palveen on pystyttävä keskittymään vahvuuksiinsa, mutta ennen kaikkea kyettävä olemaan antamatta inhottavien ja veemäistenkin vastustajien päästä hänen päänsä sisään.

Jo Liigassa nähtiin useampia tilanteita, joissa koodinimet jarisailio ja anttityrväinen saivat 27-vuotiaan hyökkääjän antamaan turhia poikittaisia mailoja jälkipeleillä.

NHL:ssä nämä agentit ovat luokkaa tai kahta pisteliäämpiä. Brad Marchand, Nazem Kadri ja kumppanit ovat myrkkyä Palveen kaltaisille samettihanskoille, mutta he eivät saa häntä kiinni, jos taitoniekka keskittyy olennaiseen. 

Peliaikaa Palokan Kiekon kasvatille ei ole liiemmin luvassa, jos taituri keskittyy liikaa jälkipeleihin. Kapteeni Crosby tietää ja osaa kertoa, miten vastustajien likaiset otteet sivuutetaan ja tehdään tehoja hyökkäyspäässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös