Mielipide

Näkemys: Oranssi aurinko nousi − jääkiekko voitti jo

LIIGA / Kolumni

Torstain kuudes kiekkofinaali tarjosi seuraajilleen tuutillisen tärinää. Ajatus tämän finaalisarjan venymisestä seitsemään otteluun jännitti pressikatsomossa muitakin kuin printtilehden deadlinen kanssa painivia. 

Aiemmista otteluista poiketen Kärpät oli torstain pelissä hallitsevampi osapuoli, mutta tulostaululla lepäsi lopussa tulos HPK yksi, Kärpät nolla. Nyt isompi vei ja pienempi sinnitteli mukana − aika lailla ensimmäistä kertaa selkeästi.

Taktista herkkuakin riitti, kun Kärpät löi passiivisemman 1—4:n sijaan usein hyökkäyspäässä aiempaa kovemman paineen. Nyt sen jalat riittivät määrätietoiseen myllytykseen satunnaisen yksinäisellä karvaajalla metsästyksen sijaan. Pelin aikana kiekko lirui pari kertaa jo Emil Larmin takapuolen allakin.

Kärpät oli hyökkäysalueella kärkäs ja tarkka. Omassa päässä se otti myös laidat tarkasti. HPK:n pakkien pintsaukset jäivät vähiin. Kärppien omalla maalilla oli mailaviidakko, jolle Amazonkin olisi kateellinen.

Kun Kerho sitten kesti, oli möykkä infernaalinen. Jos vielä ennen peliä juontaja sai äänijänteitä pyytäessään vastauksen vain läpsyttimiltä, niin ottelun aikana soi oranssien kurkkuäänien orkesteri jokaisen palleasta asti.

Lauantainakin jäällä luistelee kaksi kevään selkeästi parasta joukkuetta.

Joukkue vastasi huutoon. Parhaan finaalipelinsä pelannut Larmi huudatti yleisöä vielä pitkään pelin jälkeen. Koko oranssien joukkue palasi pukukopista kertaalleen jäälle. HPK:n oli kapteeniaan Otto Paajasta myöten äärimmäisen tyytyväinen, että joukkue sai pelattua kotiyleisölleen vielä yhden kotivoiton.

Onko tällä tarinalla sitten hämeenlinnalaisten kannalta onnellinen loppu? Jääkiekon kannalta sillä ei ole väliä. Nyt kaukalossa on nähty hyvätasoista ja monenlaista jääkiekkoa jo kuuden pelin ajan, ja vielä yksi tulee.

Siitä on myös Kärppiä kiittäminen. Lauantainakin jäällä luistelee kaksi kevään selkeästi parasta joukkuetta.

Toisen mestaruuslippikset viedään roskiin, mutta erikoisen ja kovatasoisen sarjan päätteeksi. Sitten sopivalla sattuman määrällä päädymme toisen voittoon.

Kuudennessa ottelussa oranssi aurinko nousi vielä ainakin kerran. Seitsemäs peli tulee, mutta jääkiekko voitti jo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös