Mielipide

Näkemys: Olen jääkiekon viihdekäyttäjä

LIIGA / Kolumni
Teksti sisältää jääkiekon viihdekäyttäjän tunnustuksia.

Olen viihdekäyttäjä, pahasti koukussa jo 30 vuotta.

Ja tämä on tripin parasta aikaa. On syksy, keltaiset ja oranssit lehdet tippuvat hiljalleen maahan. Unohdetaan ruskeat, pilaavat tunnelman.

Niin ja sitten on jääkiekko. Englanninkielessä on termi cold chicken, kylmä kalkkuna. Sillä viitataan siihen, kuinka huumeiden käyttö lopetetaan kuin seinään. Vieroitusoireet ovat kamalat. Meille jääkiekkofanaatikoille tämä hetki koittaa viimeistään kesäkuun puolessa välissä. Niille, jotka seuraavat yhtä seuraa kotoisessa Liigassa seinä tulee vastaan keväällä maalis- tai huhtikuussa.

Nyt on kuitenkin se aika, jolloin eletään iloista nousua. Jään tuoksu haisee nenään, kiekko napsahtaa jäähän kuin huoltaja heittää sen vasta-ajettuun jäähän, vahvapohkeiset miehet palaavat jäälle, jää kirskuu terien alla.

Tunne nousee. Ajoitukset alkavat osua kohdilleen, pelaaja hakee kiekon vapaaseen tilaan, tekee toinen toistaan parempia ratkaisua ja kas kummaa niin se kaverikin vierellä näyttää paremmalta. Kaikki ei tunnu enää marraskuulta. Tai sitten kaikki on huonommin kuin marraskuussa ja sitä alkaa miettiä, että tänään tuli 5–1 käkeen, entäs sitten, kun vastassa on Kärpät?

Silti. Uusi kausi, uusi mahdollisuus. Syksyllä kaikki voi mennä vihkoon, keväällä kaikki kuin Strömsössä tai toisin päin tai jotain siltä väliltä. Varmaa on vain se, että nyt vielä kaikilla on mahdollisuus kaikkeen.

Tämä on meidän, jotka olemme vihkiytyneet lajiin lähes koko elämämme ajan, parasta aikaa. Nyt olen puhtaasti viihdekäyttäjä. Nauttikaamme. Kaikki on edessä. Aina tulee se tihkusateinen marraskuu, jolloin pelikin näyttää siltä, että on marraskuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle