Mielipide

Näkemys: Nuorten poikien oppitunti kypsyydestä, osa 667

LIIGA / Kolumni

HPK:n nuorten pelaajien hermoja koeteltiin jo TPS-sarjassa muutamaan otteeseen kunnolla. Kolmannen erän "söpsöjä" sattui harhasyöttöjen ja typerien jäähyjen muodossa niin Eetu Tuulolalle kuin Valtteri Puustisellekin.

Molempien otteet pudotuspeleissä ovat olleet kokonaisuutena reippaita, mutta myös oppirahoja on pitänyt maksaa. Heidän ja muidenkin pelaajien. Tuulola otti lauantaina jäähyn tilanteessa, jossa oma joukkue oli pääsemässä ylivoimalle.

Tällä kertaa nuoret kuumakallet HPK:n ottivat opikseen.

Kivikovaa Tapparaa vastaan avausottelu Tampereella oli jonkinlainen herätys todellisuuteen. Jos TPS:ää vastaan virheitä sai anteeksi, ei Tappara ollut lainkaan armollisella päällä. Turpaan tuli, joskin numeroissa tiukan pelin jälkeen.

Lauantaina toisessa pelissä näytti, että HPK:n hermokontrolli pettää hyvän avauserän ja johtomaalin jälkeen. Lisää turhia jäähyjä ja lisäksi avopaikkojen tuhlailua. Kun kokenut Tuukka Mäntylä tasoitti yhden tällaisen jälkeen pelin 1−1:een, näytti että kokeneempi ja kypsempi tulee kohta myös ohi.

Tällä kertaa nuoret kuumakallet HPK:n ottivat opikseen. Kolmas erä oli HPK:lta vauhdikas ja vahva. Vaikeuksista selvinnyt Kerho rullasi näyttävään 4−1-voittoon. Se oli ennenkaikkea keskialueella vahvempi kuin torstaina.

Kun HPK pääsi keskialueen yli paremmin, tuli myös päätypeliin enemmän laatua. Kaksinkamppailuista tuli voittoja, kun HPK:n pelaaja ei tullut tilanteisiin kolmen Tappara-pelaajan ehdittyä jo sinne.

Olisi ylimielistä sanoa, että sarjan voimasuhteet olisivat muuttuneet radikaalisti. Tiistaina vastassa on taas tehokas ja tarkka Tappara, joka päävalmentajansa Jukka Rautakorven johdolla otti tämän tappion itsevarmasti ja tyynesti. Kyseessä oli vain yksi peli.

Silloin HPK:n ei auta leijailla.

Ripaus lisää kiekkokontrollia ja kaksinkamppailujen voittoja, sekä selviäminen typeristä jäähyistä ja takaiskusta oli kuitenkin mainio oppitunti Kerhon nuorille janttereille. Tappara on voitettavissa ainakin se Antti Pennasen mainitsema peli kerrallaan.

Virheitä nimittäin tulee tamperelaisillekin, kun tarpeeksi malttaa vääntää - muuta kuin sitä kypärää irti Tappara-pelaajan päästä, vai mitä, Petteri Nikkilä?

HPK:n ja Tapparan peleissä muhivat nyt pitkän ja muistettavan ottelusarjan ainekset.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös