Mielipide

Näkemys: NHL:ssä pyörii vuosikausiin vastenmielisin näytelmä – Ennakoi ensi yön päähänlyömiskisaa

NHL / Kolumni
Samaan aikaan Kanadassa vietetään tietoisuutta mielenterveysongelmista lisäävää yhteisötapahtumaa ja ennakoidaan todennäköistä nyrkkitappelua Battle of Albertassa.

Haluaisin katsoa jääkiekkoa. Jäällä olisivat maailman kenties paras pelaaja Connor McDavid ja silmiä hivelevä taituri Johnny Gaudreau. Lisäksi kyseessä on Battle of Alberta, joka on tällä hetkellä kahden pudotuspelipaikasta taistelevan joukkueen paikallistaisto.

Ennakkoarvioista tulee ennemmin mieleen gladiaattoritaistelut kuin maailman paras jääkiekkosarja.

Näistä urheilullisista näkökohdista vie kuitenkin huomion muutama viikko sitten pelattu joukkueiden edellinen kohtaaminen, jossa Calgary Flamesin Matthew Tkachuk taklasi kahdesti – ainakin allekirjoittaneen mielestä – likaisesti Edmonton Oilersin Zack Kassiania, joka ei sulattanut tuomariston ratkaisuja – tai ratkaisumattomuuksia – vaan otti oikeuden omiin käsiinsä ja hyökkäsi nyrkein Tkachukin kimppuun.

Siitä lähtien on puhuttu seuraavasta kohtaamisesta ja ennakoitu "uusintaottelua". Flames jopa nosti farmista järkälemäisen hyökkääjän Buddy Robinsonin, joka on viimeksi pelannut NHL:ää neljä ottelua kaudella 2016–2017.

Ennakkoarvioista tulee ennemmin mieleen gladiaattoritaistelut kuin maailman paras jääkiekkosarja.

Kun jollakin taholla on niin merkittävä asema kuin NHL:llä, sillä on myös merkittävä vastuu. Haluaako NHL tarjota viihdettä, jossa heilutetaan nyrkkejä ja yritetään vahingoittaa toista ihmistä vai maailman viihdyttävintä jääkiekkoa, jossa parhaat yksilöt pelaavat yhdessä?

Nelosketjun jämäminuutteja pelaavat nyrkkisankarit ovat kuolleet – käsitteenä sukupuuttoon ja toiset yksilöinä päihteisiin tai oman käden kautta –, mutta silmitön väkivalta on edelleen vain yhden ylilyönnin takana.

Kurinpidon systemaattinen haluttomuus puuttua ongelmiin on yksi asia, mutta fyysisiin yhteenottoihin kannustava keskusteluilmapiiri, jota NHL-toimittajat ylläpitävät, on oma ongelmansa.

Sen sijaan, että väkivaltaa hillittäisiin, sitä halutaan lietsoa.

Samaan aikaan esimerkiksi Twitterissä aihetunnisteella #BellLetsTalk keskustellaan mielenterveysongelmista jääkiekon ympärillä.

Yhtä irvokasta kuin allekirjoittaa rauhansopimusta toisella kädellä ja pitää toista kättä ohjuksen laukaisunappulalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös