Mielipide

Näkemys: NHL-kauden hämmentävimmän pelaajakaupan titteli siirtyi Peter Chiarellilta Paul Fentonille

NHL / Kolumni
Jos kyseenalaisista pelaajakaupoista jaettaisiin palkintoja, Edmonton Oilersin GM Peter Chiarelli olisi voittanut jo monesti. Tällä kaudella kummallisimman vaihtokaupan teki kuitenkin Minnesota Wildin GM Paul Fenton.

Edmonton Oilersin GM Peter Chiarelli on vaihtanut päikseen muun muassa Taylor Hallin Adam Larssoniin ja Jordan Eberlen Ryan Stromeen, jonka puolestaan myöhemmin Ryan Spooneriin, jonka kaupittelu ei enää olekaan onnistunut.

Kyseenalaisena voi pitää myös tuoretta kauppaa, jossa kapteeni Connor McDavidin hyvä ystävä Drake Caggiula siirtyi Chicago Blackhawksiin, josta vaihdossa tuli McDavidiä tämän tulokaskaudella telonut Brandon Manning.

Tämän kauden hämmentävimmän pelaajakaupan on kuitenkin tehnyt Minnesota Wildin GM Paul Fenton, joka vaihtoi Nino Niederreiterin päikseen Victor Raskiin.

Rask on kaksikosta selvästi heikompi, eikä palkkaero 1,25 miljoonaa dollaria ole erityisen merkittävä. Lisäksi Wildilla oli ennestään kolme laadukkaampaa keskushyökkääjää − Mikko Koivu, Eric Staal ja Charlie Coyle. Alustavien tietojen mukaan Rask pelaakin Wild-kokoonpanossa laidalla.

Chiarellin tekemät kaupat on helppo tuomita epäonnistuneiksi, mutta niissä on kuitenkin ollut tietty logiikka, joka Raskin hankinnasta puuttuu. Oilers tarvitsi puolustajia, joten Larssonin ja kumppaneiden hankinta oli perusteltua. Maksettu hinta oli toki aivan kohtuuttoman suuri.

Eberlen vaihtaminen Stromeen puolestaan vapautti 3,5 miljoonaa dollaria palkkakattoon kesällä 2017, jolloin McDavidin ja Leon Draisaitlin kanssa tehtiin isot jatkosopimukset.

Fenton ei saa vapauttamallaan palkkakattosummalla ihmeitä aikaan, ja vielä vähemmän ihmeitä voi odottaa Raskin tekevän jäällä. Ensimmäistä kauttaan Wildia johtavan GM Fentonin puolestaan kannattaa jättää jatkossa vastaavat ihmeellisyydet tekemättä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös