Mielipide

Näkemys: Myös TPS:n kakkosketju paransi peliään, mutta sekään ei näytä riittävän alistajia vastaan

LIIGA / Kolumni

Mikään ei nyt näytä riittävän TPS:lle siihen, että se voittaisi pelejä HPK:ta vastaan. Vai kääntyykö kelkka maanantaina?

Toinen peli noudatti monelta osin samaa kaavaa kuin Turussa. HPK puolusti hyvin ja välillä jopa alisti TPS:n pakkeja taklauksilla ja tilan viemisellä pois. Erilaista ensimmäiseen peliin oli kuitenkin se, että turkulaiset pääsivät nyt ensimmäistä ottelua paremmin hallitusti hyökkäysalueelle.

Laiturien luistin liikkuu, mutta dynamo pyörii vielä vajailla tehoilla.

Ero näkyi eniten kakkosketjun pelaamisessa. Lauri Korpikoski oli korvattu Markus Nurmella, minkä ansiosta Petrus Palmun ja Ilari Filppulan kanssa muodostettu trio sai enemmän aikaan. Toinen erä ei ollut kokonaisuutena turkulaisille erityisen hyvä, mutta kakkosketju sai jatkuvasti tasakentällisin kiekon kuljettamalla HPK:n alueelle − yhteensä kuusi kertaa, ja tuloksena oli viisi laukausta.

Ongelma on kuitenkin se, ettei se vieläkään johda tarpeeksi mihinkään. Etenkin Filppula on vielä kaukana parhaasta tasostaan. Laiturien luistin liikkuu, mutta dynamo pyörii vielä vajailla tehoilla.

Nyt ketjun pelaamisen tuloksena oli laukauksia ja laukaisuyrityksiä, muttei vieläkään maaleja. HPK paini sitkeästi hyökkäyksiin kiekonkatkoja ja piti kakkosketjua poissa parhailta laukaisupaikoilta.

Lopputulos? TPS on edelleen ihan liikaa ykkösketjunsa varassa. Mikä ykkösketju se onkaan!

Kaapo Kakon, Oula Palven ja Zach Budishin ketju oli nyt HPK:lle vielä ensimmäistä peliä vaikeampi pideltävä kuin torstaina. Ansaitun huomion keskellä ratkaisevaa näyttää kuitenkin olevan se, kuinka hyvin TPS:n kakkosketju pystyy nostamaan tasoa seuraavissa peleissä.

Nyt alkaa olla kiire.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös