Mielipide

Näkemys: Mikko Koivun olisi kannattanut lähteä tavoittelemaan Stanley Cupia − Nyt leijonakapteeni muistetaan NHL:ssä lähinnä vain seuraikonina

NHL / Kolumni
Minnesota Wildin pitkäaikaisen kapteenin Mikko Koivun mahdollisuus voittaa Stanley Cup on todennäköisesti ohi.

Mikko Koivun ura on täynnä menestystä: Suomen mestaruus, MM-kulta, olympiahopea. NHL:ssä erinomainen puolustava keskushyökkääjä on pelannut Minnesota Wildin paidassa yli 1 000 runkosarjaottelua. Pudotuspeleissä Koivu ei kuitenkaan ole päässyt toista kierrosta pidemmälle.

The Athleticin mukaan Koivulla oli kysyntää siirtojen takarajan lähestyessä, mutta hän teki päätöksen pitää kiinni sopimuksensa pykälästä, joka estää kaikki pelaajasiirrot.

Athleticin artikkelin mukaan Koivun lähipiirin mukaan hänen NHL-uransa saattaa päättyä tähän kevääseen eli hän pelaisi koko uransa Wildissa. Seurauskollisuus on omalla tavallaan kunnioitettavaa, mutta vain voittajat muistetaan − ei kunniallisia puurtajia.

Jopa San Jose Sharks -ikoni Patrick Marleau lähti tavoittelemaan Stanley Cupia. Äärimmäisen tasaisessa Läntisessä konferenssissa Wildin mahdollisuudet pudotuspelipaikkaan ovat toki vielä olemassa, mutta todelliset huippujoukkueet pelaavat idässä.

Koivun kaltaiselle kokeneelle ja monipuoliselle keskushyökkääjälle olisi ollut käyttöä missä tahansa Stanley Cupista taistelevassa joukkueessa, ja Wild-kapteeni olisi pystynyt sopimuksessaan olevan siirron estävän pykälän vuoksi itse hyvin pitkälti sanelemaan mahdollista siirtoa.

Koivun saavutukset suomalaisena jääkiekkoilijana ovat jo huippuluokkaa, mutta himoitun Stanley Cup -sormuksen voittaminen on epätodennäköistä. Olen melko varma, että jonain päivänä Koivun pelinumero nostetaan Wildin kotihallin kattoon − samoin Jääkiekkoleijonan arvonimi on itsestäänselvyys.

Suomalaisia Stanley Cup -voittajia on kuitenkin vain 12 − Jari Kurri, Esa Tikkanen, Reijo Ruotsalainen, Jere Lehtinen, Ville Nieminen, Teemu Selänne, Valtteri Filppula, Antti Niemi, Tuukka Rask, Teuvo Teräväinen, Kimmo Timonen ja Olli Määttä.

Muutaman ura on Koivuun verrattuna vähäpätöisempi, mutta voittajat muistetaan. NHL:ssä Koivu on lähinnä – ja, loppujen lopuksi, vain – seuraikoni.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös