Mielipide

Näkemys: Mikael Granlundin kauppaaminen on ajoitukseltaan inhimillisesti harmillinen ja Minnesota Wildille urheilullinen katastrofi – GM Fenton alitti riman

NHL / Kolumni
Samalla pelaajakaupalla Minnesota Wildin GM Paul Fenton hankaloitti joukkueensa menestysmahdollisuuksia ja Mikael Granlundin tämänhetkistä perhe-elämää.

Suomalaisen jääkiekon supertähti Mikael Granlund kaupattiin eilen Minnesota Wildista Nashville Predatorsiin vaihdossa Kevin Fialaan. Ajoittaisista pelillisistä vaikeuksista huolimatta Granlund oli Wildissa parhaimmistoa ja on kerännyt pelkästään syöttöpisteitä enemmän kuin Fiala tehoja yhteensä.

Aiemmin tällä kaudella Wildin GM Paul Fenton on vaihtanut Nino Niederreiterin Victor Raskiin ja Charlie Coylen Ryan Donatoon ilman muita kompensaatioita. Pelkästään tämän kauden osalta Fenton antoi 100 tehopistettä ja sai vaihdossa 47. Niederreiter on syttynyt Carolina Hurricanesissa huippuvireeseen.

Donato on tosin aloittanut Wildissa tehokkaasti, ja Fialan voi olettaa saavan isomman roolin ja kehittyvän. Kokonaisuutta arvioiden Wild jää kuitenkin tappiolle. Pelkästään Granlundista luopuminen näin pienellä korvauksella on katastrofi. 27-vuotiaasta huippuhyökkääjästä pitäisi saada enemmän tai varmempia pelimerkkejä.

Granlundin kauppaamisessa on myös merkittävä inhimillinen näkökulma.

Hänen kihlattunsa on viimeisillään raskaana, ja mediatietojen mukaan synnytys käynnistyi samoihin aikoihin, kun Granlund sai siirron yli 1000 kilometrin päähän. Tällaista alkua lapsiperhearkeen ei kukaan halua, ja Fenton ehtikin jo pahoitella ratkaisuaan.

Granlund pääsee ensimmäisen kerran urallaan realistisesti taistelemaan Stanley Cupista, mutta pelin ulkopuolisissa asioissa on roimasti haasteita.

Lapsen syntymä jo itsessään on tietysti valtava muutos, mutta uuteen kaupunkiin ja joukkueeseen totuttelu tekee tilanteesta poikkeuksellisen hankalan.

Sen paremmin Granlundilta kuin Wild-faneilta tuskin on lähdössä kiitoskorttia Fentonille hänen todennäköisesti lyhyestä mutta sitäkin raskaammalta tuntuvasta ajasta Wildin johdossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös