Mielipide

Näkemys: Martin Berger, lopeta omalla urallasi ja muiden terveydellä leikkiminen

LIIGA / Kolumni

Jääkiekkoilija Martin Berger, leikit tällä hetkellä urallasi. Temppusi kaukalossa vievät sinua kerta kerralta kohti uran päättymistä. Sen päättymistä ennenaikaisesti.

Oletko varma, että näillä näytöillä saat vielä jatkoa ammattikiekkoilijana?

Tämä ei ole uhkaus. Se on lupaukseni. SM-liigan seuroista villeimmätkään eivät ole niin hölmöjä, että he katsoisivat touhujasi ikuisesti.

Niin, että he tässä fiksumpaa kohti liikkuvassa urheilumaailmassa eivät älyäisi sitä, kuinka rumat temppusi eivät edusta itseään kunnioittavien seurojen arvoja ja tavoitteita.

Vielä nyt löytyy joku, joka on valmis maksamaan sinulle jääkiekosta palkkaa. Törkeys kerrallaan heidän lukumääränsä vähenee. Oletko varma, että näillä näytöillä saat urallesi vielä jatkoa ammattikiekkoilijana?

Olet saanut jo lukuisia uusia mahdollisuuksia sekä kaukalossa että kaukalon ulkopuolella tehtyjen typeryyksiesi jälkeen. Silti palaat kaukalossa samojen rötösten pariin − yhä uudestaan.

Mikä on saanut sinut kuvittelemaan, että kaukalo on typeryyksien leikkikenttä, jossa voit leikkiä omalla urallasi, tai varsinkaan muiden pelaajien terveydellä? Mikä on saanut sinut kuvittelemaan, että hienon syksyn pelannut joukkueesi hyötyy tästä?

Diabetekseen sairastuneille olet ollut esikuva. Sitä olet myös monille jääkiekkoa seuraaville junioreille. Sillä polulla sinnikkyytesi on ollut ihailtavaa. Nytkö heität sen ihailun ja saavutuksesi hukkaan ryhtymällä entiseksi kiekkoilijaksi? 

Keskiviikon kierroksella näytit yleisölle keskisormea. Se on toissijaista. Typerämpää on se, kuinka maailman onnekkaimpiin kuuluvana ihmisenä näytät sitä hölmöilylläsi itsellesi, vahingoittamillesi pelaajille, urallesi ja kaikille, joille se vielä merkitsee isoja asioita.

Löydä kadonnut empatiasi, Martin Berger! Jos et välitä omasta urastasi, mieti kerran ja toisenkin niitä, joiden päättymisellä leikit.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös