Mielipide

Näkemys: Maitojunalla paluu ei enää tarkoita menetettyä mahdollisuutta – Lukon Sebastian Revolle on NHL-ikkuna edelleen auki

LIIGA, NHL / Kolumni
23-vuotias isokokoinen hyökkääjä ehtii vielä mainiosti taistella itsensä tarunhohtoiseen.

Aleksandr Radulov, Mikko Koskinen, Jevgeni Dadonov. Tässä muutama esimerkki pelaajista, jotka palasivat ensimmäiseltä NHL-reissulta takaisin Eurooppaan, mutta pystyivät myöhemmin murtautumaan isommin NHL-kokoonpanoon.

Kesken viime kauden AHL:stä Lukkoon siirtyneellä Sebastian Revolla ei siis ole ratkaisunsa puolesta syytä huoleen.

”Maitojuna” ei enää ole NHL-kulttuurissa samanlainen kirosana kuin pari vuosikymmentä sitten − jos ei varsinaisesti vahvuuskaan. Pelaajatarkkailu Euroopassa on aktiivista, ja eri sarjojen kärkipelaajat ovat tavoiteltuja halki koko NHL:n.

Ajankohtaisesti koronapandemia lisäksi luo epävarmuutta, joten tutussa ympäristössä jatkaminen on tällaisessa tilanteessa houkutteleva vaihtoehto. Repoa auttaa NHL-haaveiden suhteen sekin, että hän saa pelata isossa roolissa yhdessä Liigan kärkijoukkueista.

Alussa mainitsemani esimerkkipelaajat siirtyivät kaikki takaisin NHL:ään KHL:stä, joka on maailman toiseksi kovatasoisin sarja. Liigasta viime vuosina on onnistuneimmin NHL-kaukaloihin siirtynyt venäläis-bulgarialainen maalivahti Aleksandr Georgijev, joka on Henrik Lundqvistin varjossa pelannut kolmen kauden aikana 77 peliä New York Rangersissa.

Maininnan ansaitsevat myös Joel Kiviranta ja Joona Luoto, jotka nousivat varaamattomina pelaajina osaksi viime kautta NHL-kokoonpanoon.

Repo täyttää kesällä vasta 24, joten hän ehtii hyvin kehittää taitojaan Liigan lisäksi esimerkiksi KHL:ssä − Radulov oli 30-vuotias ja Dadonov 28-vuotias toisen NHL-keikan alkaessa. Perusominaisuudet, kuten luistelu, laukaus ja vääntövoima ovat kunnossa. Nuori hyökkääjä tarvitsee vain lisää kokemusta ja mahdollisimman kovista peleistä − esimerkiksi aikuisten maajoukkue on Revolle toistaiseksi tuntematon ympäristö.

Repo mainitsee erikseen haluavansa kehittyä monipuolisemmaksi pelaajaksi, mikä jo sinänsä helpottaisi NHL-kokoonpanoon pääsyä. Paikka kärkiketjuissa vaatii huippuominaisuuksien lisäksi usein myös oikeaa aikaa ja paikkaa eli suomeksi sanottuna tuuria.

Isokokoinen hyökkääjä voisi hyvin jalostaa itsensä Joel Armian kaltaiseksi roolipelaajaksi, joka pelaa lähtökohtaisesti alemmissa ketjuissa ja alivoimalla − potentiaalia on kuitenkin tarvittaessa nousta myös kärkiketjuihin.

Hyvä kausi Liigassa, näyttöpaikka Leijonissa ja mahdollisesti KHL:n kautta uusi yritys NHL:ään − askelmerkit ovat selkeät, ja loppu on Revosta itsestään kiinni.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös