Mielipide

Näkemys: Lukon reittivalinta ei vie perille

LIIGA / Kolumni
Lukko on tällä hetkellä Liigan kaksijakoisin joukkue. Huikeita peliesityksiä seuraavat jatkuvat isot rangaistukset.

On päivänselvää, että Lukko on noussut Liigan kärkiseurojen tuntumaan monella eri osa-alueella. Pelitapa toimii, täsmävahvistukset sopeutuvat Satakunnan eteläosien elämänmenoon ja kentällä raumalaisnippu tekee parasta tulosta moneen vuoteen.

Jokin ei silti täsmää.

Koko kaupunki hullaantuu 7−1-voitoista, mutta ilman tyylikorjauksia ilo on ennenaikaista.

Liigassa on ennenkin nähty sitä, kun vastustajalle halutaan viestittää totuus, ettei mitään ole tarjolla ilmaiseksi. Pudotuspeleissä joutuu hinnan maksamaan jokaisesta valloittamastaan neliösenttimetristä.

Ennenkin on niin sanottu statement mennyt ylitse, mutta Lukon viime aikojen vaikeudet alkavat hipoa omia ulottuvuuksiaan.

Päävalmentaja Pekka Virta joutuu illasta toiseen perustelemaan, miksi taas Lukon pelaaja sai ottelurangaistuksen. #OvetKäy myös raumalaispäädyssä.

Pelaajat antavat haastatteluja, etteivät varmasti halunneet vahingoittaa vastustajaa. Oulun vieraspelissä hölmöillyt Roni Sevänen tuskin on poikkeus sääntöön.

On helppo uskoa pelaajia. Liigassa on ollut äärimmäisen vähän tapauksia, joissa on pakko kyseenalaistaa haluttomuus oikeasti vahingoittaa. Ei valmentajakaan erikseen käske esimerkiksi taklaamaan päähän tai muuta vastaavaa.

Tätä menoa Lukko taklaa itsensä ulos tavoitteestaan.

Sen sijaan valmentajan tehtäviin kuuluu ladata joukkueensa valmiiksi myös fyysiseen peliin. Se on osa lajia.

Lukolla on kuitenkin mietinnän paikka juuri pudotuspelien alla.

Maalit edelleen ratkaisevat, ja niitä raumalaiset ovat runkosarjan päätöskierroksilla tehtailleet enemmän kuin kukaan muu. Koko kaupunki hullaantuu 7−1-voitoista, mutta ilman tyylikorjauksia ilo on ennenaikaista.

Tätä menoa Lukko taklaa itsensä ulos tavoitteestaan.

Loistava nykyvirekään ei kestä sitä, että kahdessa pelissä kolmesta jaellaan pitkiä pelikieltoja. Tosin näkemättä on vielä, paljonko sanktiota annetaan pudotuspeleissä. Linjan löysennys vain olisi hassu ratkaisu sen jälkeen, kun kiristys ei vähentänyt pääosumia.

Mikäli valmennuksen ja Seväsen keskustelu ennen Kärpät-peliä johti lähinnä nähtyyn taklaukseen, Raumalla kannattaa olla huolissaan.

Vuosikymmenten parasta mahdollisuutta voittaa ei kannata uhrata fyysisen pullistelun alttarilla. Vähintä, mitä voi tehdä, on karsia pääosumat pois.

» Lähetä palautetta toimitukselle