Mielipide

Näkemys: Lukko on pystynyt hämmentävän hyvin paikkaamaan kovat menetyksensä – mestaruuden aika on nyt

LIIGA / Kolumni
Vaikka Lukko menetti viime kauden kolme parasta pistemiestään ja runkopuolustajiaan, on joukkue silti urheilujohtaja Kalle Sahlstedtin ansiosta vahva mestarisuosikki.

Nuorten maailmanmestari Vili Saarijärvi, Pohjois-Amerikan yliopistosarjan kärkihyökkääjä Julius Mattila, vahvassa nosteessa pelaava Anrei Hakulinen ja toisen polven kiekkoilija Daniel Audette, joka oli viime kaudella AHL:ssä Sebastian Revon seurakaveri... Siinä muutamia Lukon tuoreita hankintoja.

Lukko rakentaa kaikessa hiljaisuudessa kovaa kokoonpanoa, vaikka menetyksetkin olivat nimekkäitä.

Lukko menetti muun muassa pistepörssin voittajan Justin Danforthin, ruotsalaiskaksoset Pathrik ja Ponthus Westerholmin sekä kärkipuolustaja Lukas Klokin. Lisäksi viime kaudella isossa roolissa olleiden puolustajien Tarmo Reunasen, Ville Heinolan ja Ilkka Heikkisen ensi kauden seura on toistaiseksi hämärän peitossa.

Kalle Sahlstedt on pystynyt tekemään tärkeitä jatkosopimuksia kaikille pelipaikoille, joten kokoonpanon rungon säilyttämistä voi pitää todellisena hauiksennäyttönä.

Kovien hankintojen lisäksi urheilujohtaja Kalle Sahlstedt on pystynyt tekemään tärkeitä jatkosopimuksia kaikille pelipaikoille. Maalivahtikaksikolle Oskari SetänenLassi Lehtinen ja tehokkaalle puolustajalle Robin Pressille sekä NHL:ään tähtäävälle Revolle olisi varmasti ollut ottajia myös Liigan ulkopuolella, joten kokoonpanon rungon säilyttämistä voi pitää Sahlstedtilta todellisena hauiksennäyttönä.

Lukko pelasi päättyneellä kaudella todella hyvää kiekkoa ja olisi ollut vahva tekijä myös pudotuspeleissä. Ensi kauden satsaukset ovat sitä luokkaa, että mestaruus on ainoa tavoite.

Raumalaisten kokoonpano ei vielä ole valmis etenkään puolustuksen osalta, mutta Lukko on kuitenkin pystynyt muita kärkijoukkueita paremmin ylläpitämään kilpailukykynsä. Lisäksi päävalmentaja Pekka Virta ja apuvalmentajat Erik Hämäläinen sekä Mikael Vuorio aloittavat jo neljännen yhteisen kautensa – Petri Vehanenkin on ollut valmennuksessa mukana jo kaksi kautta ja Jarkko Kauvosaari viime kauden.

Useiden vuosien ajan Kärpät, Tappara ja HIFK ovat olleet ensisijaiset mestarisuosikit. Lukon ainoasta mestaruudesta on aikaa lähes 60 vuotta ja viimeisimmästä finaalipaikastakin yli kolme vuosikymmentä. Resursseiltaan Lukko on kuitenkin jatkuvasti Liigan kärkeä, joten resurssien optimaalinen hyödyntäminen on avainasemassa.

Tällä hetkellä Raumalla on pelillistä vetovoimaa ja niin sanotusti hyvää pöhinää tekemisessä. Päävalmentaja Virta tuntuu saaneen pelikirjansa toimimaan ja jatkaa siitä, mihin KalPassa jäi keväällä 2017 – eli finaalitappioon.

Häviämistä on jo harjoiteltu, Lukon aika voittaa on nyt!

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös