Mielipide

Näkemys: Liigan tunnetuin tähtipelaaja Jussi Jokinen hiippailee finaaleissa nollatehoilla – Kärppien tulisi viltittää supertähtensä

LIIGA / Kolumni

Jokisen loppukauden kattavasta kärppäsopimuksesta uutisoitiin tammikuun lopulla. Pelit alkoivat helmikuun alussa. Heti ensimmäiseen otteluun kolme syöttöpistettä ja ensimmäisistä kahdeksasta ottelusta hän jäi vain yhdessä mittelössä ilman tehopisteitä. Runkosarjan 14 ottelussa tehdyt 20 tehopistettä olivat vakuuttava näyttö siitä, että Jokinen oli NHL-tähtistatuksensa mukainen huippuvahvistus jo entuudestaankin vahvaan joukkueeseen.

Kolmen viikon päästä Jokisen tulon jälkeen Kärppien surkea ylivoima oli hetkellisesti Liigan tehokkainta.

Sittemmin asiat ovat muuttuneet.

Jokinen on tärkeimpien pelien aikana vaellellut kaukalossa jo kuusi ottelua kiikaritehoin 0+0. Jokisen entuudestaankin tuttu akilleen kantapää eli luistelunopeus on pudotuspelien aikana suorastaan romahtanut.

Alku oli Jokiselle hyvä, mutta kun hyppää vasta helmikuussa mukaan pääsarjatason peleihin, rasituksen kerryttyä, varsinkin konkaripelaajilla, vamma-alttius usein kohoaa.

Sanomalehti Kalevan mukaan Jokinen ei pysty ottelujen jälkeisten haastattelujen aikana seisomaan kovin pitkään, vaan tarvitsee tuolin alleen. Lisäksi harjoituksia seuranneet ovat huomanneet, että jäävuoroja jää väliin. Jokinen on korvannut ne leväten tai kuntopyörää veivaten. Rampaa Jokista roikotetaan mukana, vaikka hänen pelillinen antinsa Kärpille on tällä hetkellä olematon.

Kärpät on nyt siis tilanteessa, jossa se on ajautunut SM-finaaleissa massiivisen ennakkosuosikin asemasta altavastaajaksi ja kesken kauden joukkueeseen tuotu Liigan tunnetuin tähtipelaaja hiippailee kaukalossa nollatehoilla.

Kärppien toinen kesken kauden joukkoon liittynyt tähtihyökkääjä Oskar Osala roikotti turvonnutta kättään Jatkoajan haastattelussa 12.4. pelatun Kärpät–HIFK-kohtaamisen jälkeen. Pudotuspelien tapaan – kuten kuuluukin – hän kielsi, että mitään vammoja enää olisi, mutta pahasti turvonnutta kämmenselkää ei voinut olla huomaamatta.

Pudotuspeleissä joukkueensa heikoimpiin lenkkeihin lukeutunut Osala ei ollut eilen kolmannessa finaaliottelussa pelaavassa kokoonpanossa.

Kärpillä olisi heittää kentälle virkeitä ja terveitä jalkoja. Tino Metsävainio ja Miska Humaloja ovat saaneet vain ajoittain peliaikaa, vaikka he olisivat tällä hetkellä Kärpille parempi ratkaisu kuin Osala ja Jokinen. 22-vuotiasta Metsävainiota päävalmentaja Mikko Manner aiemmin tällä kaudella hehkutti jopa tulevaksi Kärppien franchise-pelaajaksi.

Oliko Osalan eilisen poissaolon syy vamma, sitä ei varmuudella tiedetä. Hän oli helmi–maaliskuussa vajaat kolme viikkoa sivussa vamman vuoksi.

Sekä Osala että Jokinen ovat ilmentäneet tuskaansa ottamalla kevään aikana lukuisia rangaistuksia ja jopa pelikieltoa typerillä tempuilla.

Osala armahdettiin jo. Nyt olisi aika siirtää raihnainen supertähti Jokinen sivuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös