Mielipide

Näkemys: Lauri Korpikoski on TPS:lle ensisijaisesti markkinoinnin väline

LIIGA / Kolumni
Lauri Korpikoski palasi Turkuun pitkän tauon jälkeen yli 600 NHL-ottelua repussaan. Terveysongelmista kärsivä hyökkääjä on TPS:lle erityisesti imagon kohottaja sekä markkinointiin iso apu.

Ykköskierroksen varaus NHL:ään. Yli 600 NHL-ottelua yhdeksän kauden aikana. Kahdet MM-kisat ja olympiapronssi. Lauri Korpikosken meriittilista on vakuuttava. TPS-kasvatti palasi kesälöä Liigaan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen − poislukien 11 liigapeliä edellisellä NHL:n työsulkukaudella 2012−2013

Liigassa Korpikoski pelasi aikanaan kaksi kautta vaatimattomilla tehoilla ja lähti jo parikymppisenä Pohjois-Amerikkaan. TPS-fanit saivatkin nauttia kuusi kautta sitten parhaassa peli-iässä olevan NHL-pelaajan otteista. Korpikoski takoi 11 liigapelissä tehot 6+11 ennen paluuta NHL:ään. Työsulkukautta edelsi Korpikosken kaksi tehokkainta NHL-kautta, mutta vastaavaan tasoon hän ei ole sittemmin kyennyt.

32-vuotiaan hyökkääjän ura on ollut laskusuunnassa jo monta vuotta. Viimeisen vuoden aikana myös terveyden kanssa on ollut ongelmia. Konkarilta ei siis kannata odottaa huippusuorituksia.

Viime kesänä hänellä diagnosoitiin IBD, tulehduksellinen suolistosairaus. Syksyllä ennen kauden alkua 32-vuotias hyökkääjä sairastui lääkeyliherkkyyden vuoksi sydänlihastulehdukseen. Edelliset pelinsä Korpikoski on pelannut viime keväänä NLA:n pudotuspeleissä, kausi päättyi Sveitsin mestaruuteen.

Sairaudet ovat vaikeuttaneet ja estäneet Korpikosken harjoittelua, mutta kauden ensimmäinen peli on keskiviikkona Lukkoa vastaan. 32-vuotiaan hyökkääjän ura on ollut laskusuunnassa jo monta vuotta. Viimeisen vuoden aikana myös terveyden kanssa on ollut ongelmia. Konkarilta ei siis ainakaan välittömästi kannata edellyttää huippusuorituksia.

Toisaalta TPS:llä on Oula Palveen ja Kaapo Kakon kaltaisia huippuhyökkääjiä. Kokoonpano on kuitenkin varsin nuori, ja Korpikosken kokemuksesta itsessään on paljon hyötyä, mistä kertoo sekin, että Korpikoski on nimetty TPS:n kapteeniksi, vaikka hänellä ei ole aiemmalta uraltaan minkäänlaista kokemusta kapteenistossa olosta.

Korpikosken tasoisella pelaajalla on kuitenkin ennen kaikkea imagollista arvoa. Paluuottelua on jo markkinoitu, ja Korpikosken ollessa pelikunnossa markkinoinnin voi olettaa vain lisääntyvän. Korpikosken jälkeen TPS-kasvateista NHL-statuksen ovat vakiinnuttaneet Rasmus Ristolainen ja Mikko Rantanen. Superlupaus ja mahdollinen ykkösvaraus Kakko on seuraava.

Korpikosken tasoisella pelaajalla on kuitenkin ennen kaikkea imagollista arvoa. kiekkofaneja varmasti kiinnostaa nähdä pitkän NHL-uran pelannut hyökkääjä.

Korpikosken tilanteessa on paljon yhtäläisyyttä Timo Jutilan viimeisen Tappara-sopimuksen kanssa. Sveitsistä Tampereelle palannut Jutila teki Tapparan kanssa 2+3-vuotisen sopimuksen ja lopetti pelaamisen kahden kauden jälkeen. Tappara-legenda siirtyi sujuvasti kaukalosta toimistolle.

Jotain samanlaista voisin ennustaa tapahtuvan Korpikoskelle jossain vaiheessa sopimustaan, mutta toistaiseksi hän hyödyttää enemmän kaukalossa, sillä TPS:n toimistohenkilökunta vilisee jo pelaajalegendoja Saku Koivusta lähtien.

Korpikoski on liigajäillä harvinainen tuttavuus, ja kiekkofaneja varmasti kiinnostaa nähdä pitkän NHL-uran pelannut hyökkääjä. Nuoret pelaajat puolestaan pääsevät fiilistelemään tarinoilla tarunhohtoisesta NHL:stä. TPS voi laittaa Korpikoski-lisää markkinointiin ja lipun hintoihin.

Yhtälö on harvinainen, sillä kaikki osapuolet hyötyvät.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös