Mielipide

Näkemys: Lauri Korpikoskea TPS:n kapteenina tuuraava Ilari Filppula on aliarvostettu johtaja

LIIGA / Kolumni
Lauri Korpikosken terveysongelmien takia TPS:n kapteenius on langennut Ilari Filppulan harteille. Filppula on vastannut huutoon odottamattoman hyvin.

Kun Turun Palloseura lähti Liiga-kauteen, kapteeniksi valittiin 32-vuotias paluumuuttaja Lauri Korpikoski. Valinta oli selkeä: Korpikoski on kokenut ja näkyvä turkulaislähtöinen pelaaja, jolla on takanaan yli 600 NHL-ottelua. Kauden kynnyksellä media ja markkinointi muistivat rummuttaa kotiin palannutta poikaa.

Valitettavasti Korpikosken kausi keskeytyi ennen kuin ehti alkaakaan. Terveysongelmista kärsivä Korpikoski ei ole pelannut Liigan runkosarjassa tällä kaudella otteluakaan. TPS:n markkinointivideoissa ja virallisissa pelaajalistauksissa Korpikoski näkyy yhä joukkueen kapteenina, vaikka hänen paluunsa lykkäytyy koko ajan.

Käytännössä TPS:n kapteenin rooliin on noussut 37-vuotias Ilari Filppula. Filppulakaan ei ole täysin vailla meriittejä, sillä hän on uransa aikana pelannut muun muassa Liigaa, KHL:ää, AHL:ää ja Euroopan sarjoja. Siitä huolimatta hänen on tähän mennessä annettu keskittyä ydinosaamiseensa, näyttävään kiekonkäsittelyyn sentterinpaikalla, eikä hän ole juurikaan toiminut kapteenikolmikossa hajanaisia viime kauden pelejä lukuun ottamatta.

Fanfaareitta jääneestä Filppulasta on kaikessa hiljaisuudessa muotoutunut oivallinen kapteeni. Hän näyttää esimerkkiä omalla tekemisellään ja pelaa yritteliäästi vaihdosta toiseen. Onnistumisista todisteena on kultainen kypärä.

Myös asenne Filppulalla näyttää olevan kohdallaan. Lähes jokaisessa haastattelussa – usein henkilökohtaisista tavoitteista kysyttäessä – hän lausuu sanat: "auttaa joukkuetta". Hän tietää, kuinka vähän paraskin henkilökohtainen suoritus merkitsee, mikäli joukkue häviää.

Kovimmat todisteet Filppulan johtajuudesta tulevat kuitenkin joukkuekavereiden suusta. Esimerkiksi TPS-tähdet Oula Palve ja Kaapo Kakko ovat haastattelutilanteissa kertoneet saaneensa Filppulalta neuvoja – toisinaan spontaanisti tilanteissa, joissa heiltä on kysytty jotain aivan muuta.

Filppulaa ei näytä parrasvalojen puute haittaavan. Ja miksi haittaisikaan? Hän haluaa auttaa joukkuetta, ja todellinen johtajuus nähdään pukukopissa ennemmin kuin lehtien palstoilla.

Joka tapauksessa näyttää siltä, että TPS-kapteeniudelle kasvot antaneella Lauri Korpikoskella onkin yllättävän suuret johtajansaappaat täytettävänään, kun hän kuntoutuu pelivahvuuteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös