Mielipide

Näkemys: Lappeenrannan jäähalli näyttää SaiPalta, ja se on hyvä asia

LIIGA / Kolumni
Kisapuistossa joudutaan puitteiden osalta pelaamaan vähillä pelimerkeillä, mutta kauden alussa vaikuttaa siltä, että SaiPa on jakanut ne oikein. Vaikka halli on onnettomassa kunnossa, seura on tehnyt siitä näköisensä.

SaiPa ja KooKoo avasivat perjantaina kautensa Lappeenrannan jäähallissa. SaiPa voitti 5–3, mutta illan olennaisin huomio oli jossain muualla kuin loppulukemissa.

Kaiken keskiössä on halli. Lato, mörskä, katettu ulkojää keskellä omakotitaloaluetta. Lappeenrannassa on väännetty jo vuosia kättä siitä mitä paikallisen Liiga-seuran päänäyttämölle pitäisi tehdä – korjataanko se vai rakennetaanko uusi, kuka sen maksaa ja se maksaja ei ainakaan saa olla lappeenrantalainen lappeenrantalaisten verorahoista.

Koska halukkaita maksumiehiä ei ole ja kunnan taloudelliset näkymät ovat ankeat, SaiPa roikkuu halliratkaisun suhteen löysässä hirressä. Seura ei kuitenkaan jäänyt kesällä odottamaan hanskat tiskissä tulevan pelipaikkansa kohtaloa, vaan veti ne käteen ja lähti maaliostoksille.

Ensin hankittiin maalintekijä. Tomas Záborskýn avausilta Kisapuistossa tuotti kaksi osumaa.

Toisekseen hankittiin maalitölkkejä. Kisapuiston käytäville sudittiin keltaista ja mustaa, oviin ja ikkunoihin teipattiin pelaajien kuvia, parkkipaikkaa valvoo jatkossa puoli seinustaa peittävä Ville Koho -lakana. Ensimmäistä kertaa vuosiin hallissa näyttää SaiPalta.

Kisapuisto on kuin ruttuinen Corolla, joka pääsi vielä kerran katsastuksesta läpi. SaiPa totesi, että tämä on heidän romunsa, ripusti peruutuspeiliin karvanopat ja asensi takakonttiin uuden äänentoistojärjestelmän.

Heittäytyminen palkittiin siellä, missä sillä on eniten merkitystä – Kaukaan päädyssä, Kisapuiston seisomokatsomossa, jonka kiekkokansa oli täyttänyt. Ei ehkä ääriään myöten kuten Ketterän ensimmäisessä finaaliottelussa, mutta niin runsaslukuisesti, että katto tuntui repeävän peruskorjausta huutavista liitoksistaan SaiPan tehdessä ottelun avausmaalin.

Kauden ensimmäisestä pelistä ei saisi tehdä hätäisiä johtopäätöksiä, mutta pitkästä aikaa vaikutti siltä, että Kisapuiston sydän on palannut.

Se hiipui Pekka Tirkkosen lähdettyä, eikä hakkaa vielä läheskään yhtä voimakkaasti kuten SaiPan neljänteen sijaan päättyneellä kaudella tai juniorien kultavuonna. Se kuitenkin saapuu paikalle vaikka harjoitushallin virkaa toimittavaan jääkaappiin, jos SaiPa vain antaa siihen syyn.

Kolmen pisteen illoista on hyvä jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös