Mielipide

Näkemys: Kun tarvitaan ratkaisijaa, Mikko Rantanen nousee esiin

NHL / Kolumni
Colorado Avalanche on pudottamassa Läntisen konferenssin voittajaa Calgary Flamesia. Kolmessa voitto-ottelussa suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen on ollut merkittävässä roolissa.

Altavastaaja Colorado Avalanche on ajanut Läntisen konferenssin voittajan Calgary Flamesin selkä seinää vasten. Runkosarjassa Flames oli tehokkaimpia joukkueita, ja erityisesti ykkösketju Johnny Gaudreaun johdolla nöyryytti vastustajia.

Pudotuspeleissä Flamesin ykkösnyrkki on jäänyt Avalanchen vastaavan jalkoihin. Gaudreaun tehot ovat 0+1. Sean Monahan ja Elias Lindholm ovat molemmat keränneet tehot 1+1.

Ottelusarjan neljästä pelistä kaksi on ratkennut jatkoajalla. Avalanche on voittanut molemmat, ja ratkaisumaaleista ovat vastanneet ykköshyökkääjät Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen. MacKinnonin pistesaldo on 3+2, Rantasen 3+3. Voittomaalinsa lisäksi Rantanen teki viimeisimmässä pelissä myös tasoitusosuman vajaat kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Ennen pudotuspelien alkua suomalaishyökkääjä oli kolmisen viikkoa sivussa ja palasi kaukaloon ensimmäiseen pudotuspeliotteluun. Avauspelissä Rantanen jäi pisteittä, mutta kaikissa kolmessa Avalanchen voittoon päättyneessä pelissä syntyi kaksi tehopistettä.

Näppärä suoritus pelaajalta, jonka pelituntuma ei voi olla samalla tasolla muun joukkueen kanssa − ennen loukkaantumista pelivirekin oli heikompi, mihin kauden aikana totuttiin.

Rantanen on pelaaja, joka nousee esiin, kun joukkue kaipaa ratkaisijaa.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2016 Rantanen teki yli puolet tehoistaan välierässä ja loppuottelussa. Nuorten Leijonien kapteeni syötti molemmat maalit välierässä Ruotsia vastaan ja teki finaalissa Venäjää vastaan maalin, joka piti Suomen kiinni voitossa viimeisille sekunneille asti.

Avalanchessa Rantanen ei − ainakaan vielä − ole kapteenistossa, mutta johtava pelaaja hän on. NHL-ura on sujunut nousujohteisesti, ja tulokassopimuksensa viimeistä kautta pelaavaa suomalaista odottaa iso palkankorotus.

Nyt Avalanche rakentelee seuraavaa pudotuspeliyllätystä, Läntisen konferenssin voittajan pudottaminen on enää yhden voiton päässä. Joukkue voi luottaa siihen, että tiukassa paikassa ykkösketjun laitahyökkääjä Mikko Rantanen nousee esiin ja tekee kaikkensa voiton eteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle