Mielipide

Näkemys: Kun "ihan hyvä" ei riitä − Tapparan miehistö huutaa jo sukupolviremonttia

LIIGA / Kolumni
Tappara-kevään hahmo on ollut SM-liigan pudotuspelipörssin kärkeen siirtynyt Kristian Kuusela. Monella muulla tehot ovat jääneet putkeen. Vanhemmille pelaajille paikka voi olla kriittinen.

Tapparan Kristian Kuusela siirtyi kuluneena viikonloppuna SM-liigan pudotuspelien pistepörssin kautta aikain kärkeen. Saavutus uhkaa jäädä yhdeksi harvoista tehomiesten onnistumisista Tappara-keväässä.

Asiaa voi tarkastella kahdella lailla: tämän kauden ja kokonaiskuvan kannalta.

Tämän kauden laseilla katsottuna pettymystehoja löytyy laidasta laitaan. Nuoremmat pelaajat eivät ole nousseet toistaiseksi ratkaisurooleihin. 23 maalin runkosarjan jälkeen Niko Ojamäen pyöreä nolla maalisarakkeessa on rankka pettymys. Ojamäki on jaksanut laukoa − nyt maanantaina olisi viimeinen hetki osua myös maaliin.

Jokainen maalivahti ei johdata joukkuettaan mestaruuteen ensimmäisen ykkösvahtikautensa aikana − ei edes Tapparassa.

Christian Heljanko ei ole ollut HPK:ta vastaan supermies. Sarja alkoi nollapelillä, mutta sen jälkeen hän on hävinnyt kaksinkamppailun Emil Larmia vastaan. Etu Kerholle, ja lauantaina Heljanko lensi jo penkille kesken pelin.

Varsinaiset kysymysmerkit ovat veteraanipuolella. Kovasti vastuuta saaneista Jan-Mikael Järvinen, Jarkko Malinen, Antti Erkinjuntti ja Tomas Zaborsky eivät ole nousseet ratkaisurooleihin tehojensa puolesta. Kenen näitä pelejä pitäisi kääntää, jos ei heidän?

Kokonaiskuvassa kohdevalo kääntyy. Ojamäen ja Heljangon kohdalla uusia kausia tulee vielä − jos ei Tapparassa, niin sitten muualla. Jokainen maalivahti ei johdata joukkuettaan mestaruuteen ensimmäisen ykkösvahtikautensa aikana − ei edes Tapparassa. Maalintekijän suurin murhe taas ei ole kiekkojen menemättömyys sisään − se on se, jos edes paikkoja ei tule.

Veteraanien kohdalla taas tehottomuus alleviivaa sitä, että Tampereella on aika luoda katsetta uuteen sukupolveen.

Tapparan A-nuorten kausi oli lopputuloksen osalta pettymys, mutta nuorista puskee aiemmin sieltä nousseiden Joona Luodon, Sami Moilasen ja Toni Utusen lisäksi vielä kovemman luokan lupauksia − Patrik Puistola, Kasper Simontaival, Hugo Has, Iivari Räsänen ja Lassi Vanhatalo, muun muassa. Osa NHL-toivoja, loput vähintään tulevia liigarungon muodostajia.

Maanantaina välieräsarja on katkolla HPK:lle. Näyttää isosti siltä, että panoksena on muutakin kuin tämän kevään sarja − muutenkin kuin Jukka Rautakorven osalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös