Mielipide

Näkemys: Kriisi-Ässät ei ole ansainnut tätä kaikkea julkista kuraa

LIIGA / Kolumni

Risto Dufva sanoi joskus, että "kun ei ole helppoa, on vaikeaa".

Porin Ässät on joutunut kierteeseen, jossa valintoja on tehtävä reagointeina aiempiin tapahtumiin. Siitä ei ole helppoa päästä irti.

Seura julkaisi toissa viikolla viisivuotissuunnitelman, joka oli pyrkimys nousta kuopasta kuopan reunalle. Viestintä kuitenkin meni sikäli pieleen, että välittömästi alettiin spekuloida mysteerivalmentajan henkilöllisyyttä. Nyt tuorein episodi tuplasi mysteerivalmentajien määrän.

Tällä kerralla vika ei ole Ässien.

Jokaisen ammattivalmentajan täytyy tietää oma sopimustilanteensa ja mahdollisuutensa neuvotella tulevasta kaudesta. Tämä karusellin pyörähdys menee siis Jari Pasasen piikkiin huolimatta siitä, kuinka pahoja kommunikaatio-ongelmia on Fredrikshavn White Hawksissa ollutkaan.

Toki Ässät olisi säästänyt alati jatkuvalta imagon tahriintumiselta selvittämällä rekrytoitavan taustat. On vain aika raskasta, jos uusia sopimuksia neuvoteltaessa ei pystytä luottamaan siihen, että voimassa olevista pesteistä on olemassa tietoisuus.

Joka tapauksessa Ässien on saatava oravanpyörä pysähtymään. Kauan ei voida jatkaa niin, että ristisanatehtävän sijaan voitaisiin yhtä hyvin ratkoa patapaitojen ensi kauden valmentajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös