Mielipide

Näkemys: Korjausliike alkoi raikkaasti, aivan kuten JYP lupasi

LIIGA / Kolumni

JYP on jo pitkään puhunut omasta murroksestaan ja uudistumisen tarpeesta esimerkiksi seuran suurimman yksityisen omistajan Jukka Seppäsen suulla. Seuran sisäinen tuolileikki on kuitenkin jättänyt melko ummehtuneen hajun ja maun. Parhaana esimerkkinä tästä käy Risto Dufvan pestaaminen loppukaudeksi kuluvan vuoden tammikuussa.

Nyt vaikuttaa siltä, että uudet tuulet puhaltavat.

Pekka Tirkkosen ja Ari Santasen pestaaminen kertoo siitä, että muutoksen tarve on ymmärretty myös konkreettisesti, eikä se ole pelkkää sanahelinää tyhjinä soiville korville. 

JYPiä ei tunneta seurana, joka juurikaan haikailisi osaamista seuran ulkopuolelta, vaan omaan toimintatapaan on luotettu vahvasti. Tirkkonen on vasta seurahistorian kolmas uusi päävalmentaja, joka tulee seuran pääkäskijäksi vyöllään Liiga-kokemusta toisen seuran päävalmentajuudesta.

Lauri Merikiven johtama aika käy loistavana esimerkkinä siitä virheestä, jonka JYP olisi voinut nyt toistaa palkkaamalla vihreän päävalmentajan seuran sisältä. Kun vaatimustaso ei ollut riittävän korkealla ja valmentaja ei saanut joukkueen luottamusta, tai toisinpäin, kausi oli hävitty jo ennen ensimmäistä kiekonpudotusta.

Nyt penkin takaa löytyy meritoitunut ja kokenut valmentaja, joka on antanut näyttönsä maksimaalisen tuloksen saamisesta käytettävissä olevasta materiaalista. Ja mikä tärkeintä, toisin kuin viime vuonna, työ alkaa jo ennen joukkueen harjoitusten alkua. Tätä kautta Seppäsen haikailema parempi kesäharjoittelu helpottuu kummasti.

JYPin pelaajarungosta on poistumassa raskasrakenteisia palasia, mikä varmasti sopii Tirkkosen peräänkuuluttamaan luistelevaan pelitapaan. Éric Perrin jäi tunnetusti eläkkeelle, ja esimerkiksi Janne Kolehmaisen, Miika Lahden, Nolan Yonkmanin ja Mikko Kuukan sopimukset ovat katkolla.

Puheita on nyt lunastettu. On töiden aika.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös