Mielipide

Näkemys: KooKoon on tajuttava, etteivät pelkät tuhkimotarinat pidä päätä pinnalla

LIIGA / Kolumni
KooKoo on ottamassa seuraavaa askelta uuden päävalmentajan Jussi Ahokkaan johdolla. Mahdollisuuksia on, mutta myös haasteita riittää.

Malte Strömwallin voitto sekä maali- että pistepörssissä oli kuin sadusta. Maaleja sateli seuraa kuin seuraa vastaan ja vastasipa ruotsalainen myös Liigan runkosarjan viimeisestä maalista, joka tunnetusti nosti hänet pistepörssin voittoon.

Strömwallin jatkoa tämän kauden KooKoossa voidaan pitää yllättävänä, sillä ottajia hänen taidoilleen luulisi olleen myös isommissa seuroissa. Ruotsalaishyökkääjä halusi uralleen vaihteeksi pysyvyyttä, mutta se oli myös samalla osoitus siitä, että Liigassa KooKoossa tehdään asioita myös oikein.

Oli myös mahdollista, että Strömwall olisi juhlinut voittojaan toisessa Liiga-seurassa, kun KooKoo oli jälleen jäämässä ulos pudotuspeleistä. Seura ei kuitenkaan lähtenyt tyhjennysmyymään, vaan uhmasi taloudellisia realiteetteja kosiskelemalla sidosryhmiä vielä kuukauden pidemmällä Malte-magialla

Kukapa ei tykkäisi urheiluromantiikasta ja satutarinoista, mutta Liiga-realiteettien keskellä tällaiset seikat eivät kaukaa kannattele. 

KooKoon neljän kauden mittainen Liiga-taival on ollut mukana riutumista, vaikka välillä valonpilkahduksia on nähty. Kaikella kunnioituksella koko KooKoon organisaatiota kohtaan, ulospäin on heijastunut kuva seurasta, joka hoitaa asiansa vähän sinnepäin. Niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

Ongelmat ovat pitkälti kulminoituneet seuran puutteelliseen urheilullisuuteen, mistä myös toistuvat loukkaantumissumat kertovat. Pelaajarekrytoinneissa on osuttu myös kultasuoniin, mutta matkalle on mahtunut lukuisia huteja. 

Mustaoranssit ovat maksaneet kahden kauden ajan palkkaa Henrik Forsbergille, vaikkei hän ole pelannut peliäkään KooKoossa.Hänet myös nimettiin seuran varakapteeniksi viime kauden alla, joten kaavailtu rooli ei ollut mitättömimmästä päästä. Myös nuoren Oskari Salmisen esiinmarssiin liittyi tuttu ongelma, kun Juha Järvenpää ja Samu Perhonen eivät pysyneet pelikunnossa.

Tämän asian korjaamista painotti myös tuore päävalmentaja Jussi Ahokas. Ahokas haluaa johtaa KooKoon kohti seuraavaa askelta, jonka voi olettaa olevan pudotuspelipaikka. Ja tämän edellytykseksi Nuorten Leijonien mestarivalmentaja haluaa luoda seuraan kulttuuriin, jolla se on edes mahdollista.

Ennen todellisia näyttöjä puhe on aina halpaa, mutta vihdoin myös Kouvolasta kajahtaa siihen malliin, että Liiga on saamassa yhden oikeasti uskottavan seuran lisää. Tämä on samalla myös koko Liigan riemuvoitto.

Nyt on työn aika.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös