Mielipide

Näkemys: Kevään 2014 ratkaisumaali kaikuu edelleen, mutta Kärpät hankki Juhamatti Aaltosen vuosimallia 2020

LIIGA / Kolumni
Ailahteleva taituri Juhamatti Aaltonen ei välttämättä ole se palanen, jota Kärpät mestaruusjahdissaan kipeimmin tarvitsisi.

Kärpät on pelannut kahdella edellisellä kaudella finaaleissa – keväällä 2018 Oulussa juhlittiin mestaruutta. Tällä kaudella Kärpät on tuntunut ajoittain ylivoimaiselta, tosin kärkijoukkueista Tappara, HIFK ja JYP ovat olleet oululaisille vaikea vastus.

Kauden aikana Kärpät on jo vahvistanut rivejään Julius Junttilalla ja Miihkali Tepolla. Siirtorajan lähestyessä ennakkosuosikki vielä lisäsi kierroksia, kun joukkue hankki Pelicansista Juhamatti Aaltosen.

Heti uutisen luettuani näin mielessäni taitavan hyökkääjän suoraviivaisen ratkaisun, joka ratkaisi mestaruuden keväällä 2014.

Aaltonen tarvitsee ison roolin hyödyttääkseen joukkuetta, mutta kenet hän syrjäyttää?

Tämä näkymä oli varmasti myös kärppäjohdon mielessä, mutta eri asia on, kuinka realistinen se visio on vuonna 2020. Aaltonen oli Pelicansissa tehokas ja pelasi ajoittain jopa alivoimaa. Lahtelaisjoukkueen kausi on kuitenkin ollut murheellinen, ja Kärpissä vaatimustaso nousee äärimmilleen.

Sinänsä tilanne on Aaltoselle ennestään tuttu, ja tuttuja nimiä on edelleen kokoonpanossakin. Aaltosen mestaruusmaalista on kuitenkin aikaa jo kuusi vuotta, ja Kärpissä on noussut uusia sankareita esiin.

Aaltonen tarvitsee ison roolin hyödyttääkseen joukkuetta, mutta kenet hän syrjäyttää? Ykkösketjun laidoilla Mika Pyörälä ja Jesse Puljujärvi ovat sementoineet paikkansa, kakkosketjun tonteista taistelevat Aaltosen lisäksi Junttila, Jussi Jokinen ja ehkä jopa Radek Koblizek. Pelicansissa konkarihyökkääjän suoritustaso on ollut ailahteleva, mutta vastuun vähenemisestä ei tarvinnut huolehtia.

34-vuotiaanakin Aaltonen on nimekäs hankinta, jollaista mestaruutta tavoittelevien Kärppien olisi ollut tällaisessa tilanteessa jopa hölmöä välttää. Nostalgia myy pääsylippuja ja fanituotteita, mutta pärjätäkseen pudotuspeleissä Kärpät tarvitsee raakaa työntekoa ja maksimaalista suorituskykyä.

Onko Juhamatti Aaltosesta vielä siihen?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös