Mielipide

Näkemys: Kerrankin Ilves ei jäänyt tuleen makaamaan − Karri Kiven potkut oli oikea päätös

LIIGA / Kolumni

Ilves on aloittanut liigakauden odotuksiin nähden erittäin huonosti. Ensin joukkue hävisi ensimmäiset viisi ottelua putkeen eikä ensimmäisen 300 peliminuutin kertaakaan edes johtanut ottelua.

Viime viikolla Ilves sai viimein tililleen ensimmäisen voiton, kun se kaatoi KalPan kotonaan 7−4. Paluu arkeen oli kuitenkin nopea, kun Kärpät takoi lauantaina Oulussa avauserässä pelin 5−0:aan, joka jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Nämä seitsemän liigaottelun näytöt riittivät Ilves-johdolle. Tänään seura tiedotti Karri Kiven shokkipotkuista. Kiven eväät oli syöty.

Myrrän päävalmentajasopimus jatkuu myös ensi kauden. Tiettävästi Myrrä aiottiin nostaa Ilveksen päävalmentajaksi joka tapauksessa.

Vai voiko Kiven eväiden loppumista enää selvemmin sanoa kuin Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela totesi seuran aamun tiedotteessa? "Joukkueen pelillinen ilme, pelikuri ja puolustuspelaaminen ovat olleet hukassa liigakauden alettua, ja siksi päädyimme tekemään muutoksen", arvioi Koskela.

Potkujen aikainen ajankohta tuli koko jääkiekko-Suomelle yllätyksenä. Väitän kuitenkin, että nyt Ilves teki oikean liikkeen.

2000-luvun puolella Ilves on vaihtanut valmentajaa aikaisintaan lokakuun lopussa. Aikaisimmat potkut tulivat Ilveksen jumbokaudella 2002−2003, kun Ari-Pekka Selin sai lähteä 21.10.2002. Esimerkiksi tuolla kaudella ote oli jo menetetty − päävalmentaja vaihtui liian myöhään. Vastaavia esimerkkejä Ilveksen 2000-luvulta on useampiakin.

Ilveksellä on vielä paljon pelastettavaa tällä kaudella.

Pitkään Ilveksen A-nuorten ja Liigan joukkueen valmentajana toiminut Jouko Myrrä ottaa ohjat. Muita muutoksia valmennusjohtoon ei tule. Myrrän päävalmentajasopimus jatkuu myös ensi kauden. Tiettävästi Myrrä aiottiin nostaa Ilveksen päävalmentajaksi joka tapauksessa.

Päävalmentajan vaihto Kivestä Myrrään on pienehkö, mutta onnistuessaan erittäin tehokas.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös